22 maig de 2024 a les 6:52

La Bisbal d’Empordà s’adhereix a la Setmana Internacional del Compostatge

El passat divendres 17 de maig l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà en col·laboració amb el Consell Comarcal va instal·lar una parada informativa per promoure el compostatge casolà per celebrar la Setmana Internacional del Compostatge. El compostatge és un procés biològic aerobi (amb presència d’oxigen) que, sota condicions de ventilació, humitat i temperatura controlades transforma els residus orgànics degradables, en un producte estable i higienitzat anomenat compost, que pot ser utilitzat como adob orgànic.

L’Àrea de Medi Ambient del consistori vol agrair la participació i bona predisposició de les persones interessades que van esgotar les mostres de compost provinents dels contenidors de matèria orgànica del carrer. També es van repartir bosses reutilitzables per usar-les en el mercat en substitució de les bosses d’un sòl ús.

Els habitatges que practiquen el compostatge obtenen un doble benefici: generar el seu propi adob de molt bona qualitat per poder utilitzar-lo per les plantes i/o hort, i la bonificació d’un 20 % de la taxa anual de residus (sempre que es realitzi correctament). El compostatge casolà és una de les millors solucions per reduir la generació de residus de les llars.