16 abril de 2020 a les 16:41

La Bisbal d’Empordà s’adhereix a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores

|

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal ja fa temps que impulsa diverses activitats i projectes educatius de caire transversal, apostant per un clar model de ciutat educadora, on persones i municipi avancin plegats de la mà. Ara el municipi fa un pas més: la Bisbal s’ha adherit a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Aprovat al Ple Municipal del desembre passat, la capital baixempordanesa s’uneix a d’altres ciutats com Banyoles, Figueres, Girona, Olot, Palafrugell o Palamós.

Les ciutats, pobles i viles educadores treballen perquè l’educació sigui eix transversal de totes les polítiques locals, reforçant el potencial educador de les actuacions i programes de salut, medi ambient, urbanisme, mobilitat, cultura o activitat física, entre d’altres. L’AICE entén l’educació com un procés integral que ha d’implicar tota la ciutadania.

Ser membres de l’AICE brinda l’oportunitat de conèixer i compartir experiències amb moltes ciutats culturalment i social molt diverses, però també la riquesa i el benefici que comporta poder-ho fer amb pobles i ciutats més afins i territorialment més propers. L’AICE col·labora amb els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores que és el full de ruta de les ciutats que formen el col·lectiu. L’associació té objectius com proclamar i reclamar la importància de l’educació a la ciutat, posar en relleu els vessants educatius dels projectes polítics de les ciutats associades, així com promoure, inspirar, fomentar i vetllar pel compliment dels principis recollits en la Carta de Ciutats Educadores a les ciutats membre. El col·lectiu internacional també representa als associats en l’execució de les finalitats associatives, també treballen per establir relació i col·laboració amb altres associacions, cooperar en tots els àmbits territorials del col·lectiu, i impulsar l’adhesió a l’Associació de ciutats d’arreu, així com l’aprofundiment del concepte de Ciutat Educadora i les seves aplicacions.