18 setembre de 2018 a les 11:23

La Bisbal d’Empordà se solidaritza amb el jovent d’Altsasu

|

Sota la crida Llibertat Joves d’Altsasu, la Bisbal d’Empordà es prepara per a viure una gran jornada de suport i solidaritat amb el jovent navarrès empresonat. Entitats, empreses, l’Ajuntament de la Bisbal, l’Ajuntament de Corçà i un gran nombre de persones s’han bolcat a col·laborar en les activitats organitzades pel col·lectiu Poble Solidari el proper dissabte 22 de setembre.

L’organització ha publicat un comunicat de suport del poble bisbalenc en solidaritat amb el jovent d’Altsasu titulat ‘La solidaritat és la tendresa dels pobles’. El document explica com «Altsasu s’ha convertit, avui, en sinònim d’infàmia, però també de solidaritat». Ja es pot llegir sencer a través d’aquest enllaç.

La jornada arrencarà a les 10 h del matí amb una rebuda institucional a l’Ajuntament de la Bisbal, des d’on a les 11h sortirà una cercavila (amb Geganters, Dracs i Voltors) que culminarà al passeig Marimon Asprer. A les 13h es farà una xerrada al Teatre Mundial, a càrrec de Altsasu Gurasoak, amb la participació de David Fernández, Benet Salellas i Laia Serra. Seguidament hi haurà un vermut solidari i una arrossada popular, a càrrec del Casal Estel Roig i Cuiner/es Solidaris/es. Serà a partir de les 17h el Passeig Marimon Asprer acollirà els espectacles i concerts de La Sirena Afònica, Mazoni, Pau Blanc, Sanjosex, El Toubab, Último Veneno i Miquel Abras. 

El passat dimarts 31 de juliol es va votar al Ple Municipal de la Bisbal una moció per demanar la llibertat de les 8 persones condemnades a penes que oscil·len entre els 13 i els 2 anys de presó per una batussa amb dos guàrdies civils i les seves parelles, ocorreguda en un bar de la localitat navarresa d’Altsasu la matinada del 15 d’octubre del 2016. Va ser aprovada per 12 vots a favor (ERC, CUP, ICV-EUiA i Compromís x la Bisbal) i 4 abstencions (PSC-Indpendents de la Bisbal i CiU). La moció pretenia demanar la llibertat immediata dels joves d’Altsasu i exigir la celebració d’un judici just i amb garanties per als acusats. També volia denunciar la manca d’imparcialitat de la justícia del règim espanyol i, a la vegada, reafirmar la defensa dels valors republicans com a garants d’una societat on l’arbitrarietat policial i judicial no hi pot tenir cabuda.