29 gener de 2024 a les 14:53

La Bisbal acollirà el VIII Torneig Internacional de Tennis Femení Solgironès WTA Tour 125 de l’1 al 7 d’abril

El Club Esportiu CT La Bisbal torna a acollir, un any més, el seu torneig internacional de tennis femení. Serà la vuitena edició del torneig, que manté la categoria de WTA Tour 125 que va estrenar l’any passat i que va ser tot un èxit. En aquesta edició també es jugaran, paral·lelament, les competicions individuals i de dobles. La principal novetat d’enguany, però, és el canvi de dates. El torneig es farà entre l’1 i el 7 d’abril a les instal·lacions del club. 

Aquest matí s’ha presentat el torneig en roda de premsa a la sala de plens de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà amb bona part de l’equip de govern, personalitats representatives de la directiva del torneig, del Club Esportiu CT La Bisbal i empresa patrocinadora. Xavier Ponsatí, director del Club Esportiu CT La Bisbal, ha fet un agraïment al consistori per la seva col·laboració, alhora que ha destacat que és el primer cop que la competició es presenta a la Bisbal. Al seu torn l’alcalde Òscar Aparicio, a més de posar en valor la bona col·laboració entre el consistori bisbalenc i el club esportiu, ha explicat que enguany acollirà una mostra de ceràmica de la Bisbal «per tal de trobar sinergies i aprofitar l’impacte de la competició».

L’última edició del Torneig Internacional de Tennis femení Solgironès es va fer a principis de juny, en la que era la darrera setmana del circuit internacional WTA. Ara, en canvi, el torneig de la Bisbal s’avança a la primera setmana del circuit. Amb aquest canvi, el torneig espera poder rebre encara més tennistes del Top 100 de la WTA. Cal recordar que l’any passat la Bisbal ja va poder gaudir del joc de grans jugadores com la guanyadora, Arantxa Rus (número 45 al rànquing), Nadia Podoroska (65) o la catalana Rebeka Masarova (91) i la gironina Marina Bassols (111).

Dues pistes, serveis i sistema d’arbitratge Foxtenn
El torneig de la Bisbal es jugarà en les dues pistes principals del Club Esportiu. Tothom qui vulgui assistir al torneig ho podrà fer de forma gratuïta, i podrà veure els partits des de les grades que es col·locaran davant de les pistes. A part d’això, també podran disposar dels serveis de bar i restaurant, oberts exclusivament durant la setmana del torneig.
D’altra banda, el torneig també manté una de les seves grans qualitats i atractius pel públic, que és el sistema d’arbitratge electrònic Foxtenn. És una mena de “VAR” que permet comprovar, amb tota seguretat, les pilotes dubtoses durant els partits. Aquest sistema d’arbitratge es va estrenar el 2017 i funciona amb càmeres d’alta velocitat i escàners làser que registren unes 3.000 imatges per segon i determinen exactament on bota la pilota.

Calendari del torneig

  • Diumenge 31 de març: Recepció de les jugadores, signatura i sorteig.
  • Dilluns 1 d’abril: Fase prèvia, 4 partits. A partir de les 13 h.
  • Dimarts 2: Primera ronda d’individual i dobles. A partir de les 10 h.
  • Dimecres 3: Segona ronda d’individual i dobles. A partir de les 10 h.
  • Dijous 4: Vuitens de final d’individual i semifinals de dobles. A partir de les 10 h.
  • Divendres 5: Quarts de final d’individual. A partir de les 11 h.
  • Dissabte 6: Semifinals d’individual i final de dobles. A partir de les 11 h.
  • Diumenge 7: Final individual. A partir de les 10.30 h.
  • Dilluns 8: Jornada de Tennis inclusiu per a les escoles de la Bisbal i comarca. Exhibició de Tennis amb persones de la Fundació ACELL i Clínic de Tennis inclusiu amb cadires cedides per MIFAS i la Fundació Catalana de Tennis.

Sobre el Club de Tennis La Bisbal Centre Esportiu
El Club de Tennis La Bisbal Centre Esportiu va ser fundat l’any 1985. Actualment, té uns 1.600 socis, instal·lacions de primer nivell i un ampli ventall d’activitats esportives, a part del tennis. Disposa, entre d’altres, de cinc pistes de terra batuda, dues de resina, set de pàdel, a més de pistes de futbol, bàsquet, piscina retràctil i sala de fitness i spinning. Per tot això, se situa com un referent esportiu a les comarques gironines.