18 novembre de 2021 a les 16:31

‘La Bisbal d’Empordà. Vent terra, foc i aigua’: presentació del videojoc al Teatre Mundial

|

Aquest divendres, a les 20 h, el Teatre Mundial acull la presentació del videojoc ‘La Bisbal d’Empordà. Vent, terra, foc i aigua’. La innovadora proposta, duta a terme per la productora Vortex Films amb el suport de l’Ajuntament i de la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà, convida a aventurar-se en una versió virtual de la Bisbal d’Empordà. El videojoc va ser rodat com una pel·lícula interactiva en HD, amb imatges reals amb totes les realitzacions fetes al municipi i creades originalment en català. A més, a mode banda sonora, també compta amb una versió de la cançó ‘El càntir’ arranjada, interpretada i enregistrada per l’alumnat i professorat de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló.

«Es tracta d’una pel·lícula interactiva en format de videojoc on es proposa aventurar-nos en la recerca i resolució d’un antic misteri», expliquen des de Vortex Films (amb seu central a la Bisbal). «Cada vegada més, en el món de la interactivitat -ja sigui en videojocs o cinema- va guanyant terreny l’antic concepte de cinema/espectador passiu», afegeixen.

Per tal de desenvolupar-ho, l’empresa va establir contactes amb les entitats del municipi per tal que tothom hi aportés el seu granet de sorra i hi pogués esser representat. En aquest sentit, es va fer un càsting per tal d’escollir alguns dels actors i actrius que han acabat configurant el repartiment. Vortex Films, dirigit per Quim Planella i Judit Hierro, ja va fer una proposta similar al nucli antic de Girona l’any 2016 i ara s’han fixat en la Bisbal d’Empordà «perquè gaudeix de molts racons molt cinematogràfics».