24 novembre de 2021 a les 20:31

La Bisbal diu prou: ampli ventall d’activitats amb motiu del 25N

|||||

Aquest dijous 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. D’una banda, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà s’ha adherit al Manifest 25N 2021, que pot consultar-se a través d’aquest enllaç als documents adjunts a aquesta publicació.

Durant tota la jornada s’oferiran un ampli ventall d’activitats per a tots els públics. A partir de les 17 h i fins les 19 h, l’Espai 17100 Jove (a les Escoles Velles) acollirà Kahoot, una assemblea, taller per fer cartells per a la manifestació i es farà lectura de poemes. De 19 a 20 h l’entitat feminista Nosaltres farà un programa de ràdio en directe a davant de l’Ajuntament Vell (carrer de les Mesures, 17). A partir de les 19.30 h el Grup de Dones de la Bisbal organitza la una marxa nocturna amb l’eslògan “Caminem lliures i segures: reclamem la nit!”: sortirà de la part de dalt del Passeig Marimon Asprer i inclourà una lectura del Manifest 25 N 2021, una tamborinada i un espectacle de foc.

De cares al cap de setmana, el dissabte, a les 18 h, el Casal Estel Roig (carrer Ample, 25 B) organitza la xerrada ‘I les supervivents, què? Conseqüències de la violència de gènere, la salut mental i sexual de les dones’. Inclourà una projecció de documentals, un concert amb Gàtima Baragy i una xocolatada popular.

Contribuir a construir una societat igualitària
Tothom pot contribuir a construir una societat igualitària, sense discriminacions i lliure de violències. Per començar, prendre consciència de conductes i actituds freqüents i que no s’identifiquen com a bases de les violències masclistes. Per exemple: l’humor sexista, la interpretació de conductes en nens i nenes de forma diferent depenent del sexe que siguin, situacions en l’àmbit laboral i un llarg etcètera. I, també, explicant situacions quotidianes discriminatòries i que venen donades per ser dona o home, per tenir una orientació sexual, o per fer coses que no corresponen als rols de gènere assignats pel fet de ser dones o homes. En aquest sentit, des de l’Àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà es convida explicar experiències o situacions viscudes i observades sexistes i/o discriminatòries per raó de gènere: es pot fer en línia a través d’aquest enllaç.