2 desembre de 2022 a les 14:12

La Bisbal encén els llums de Nadal amb Yes The Music aquest dissabte

Es va acostant el Nadal a Bisbal d’Empordà i aquest dissabte es farà el tret de sortida amb l’Encesa de Llums de Nadal. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, la Federació del Comerç de la Bisbal  i el grup Yes The Music, organitzen l’acte que marcarà el tret de sortida a la campanya comercial de Nadal. Serà a les 18 h a la plaça Major, a davant de l’Església de Santa Maria, amb una actuació del conjunt Yes The Music amb la geganta Rigoberta. Es farà el compte enrere per a l’encesa dels llums de Nadal i de la il·luminació que l’Ajuntament de la Bisbal ha instal·lat com a elements decoratius a diversos punts de les zones comercials del municipi. Seguidament se servirà xocolata desfeta per a tothom, acompanyada d’ambientació musical.
A partir d’aquí, la Federació del Comerç de la Bisbal i d’altres entitats bisbalenques han organitzat diverses activitats per promocionar i dinamitzar la Bisbal d’Empordà aquestes dates nadalenques. Quines, la Fira Dolça, el Gran Tió dels Voltors, el Circ de Nadal, Nadales, Contacontes, concerts, el campamanent reial, tallers el Ball de Nadal, el Carter Reial, la Cavalcada dels Reis d’Orient i molt més: a través del document adjunt es pot consultar el díptic amb totes les propostes nadalenques.

El Campament Reial als Jardins de Torre Maria
A partir de demà, dissabte, la Bisbal d’Empordà també acollirà el Campament Reial als Jardins de Torre Maria. Durant tot el Nadal hi romandrà operativa una bústia reial, de la mà de la Comissió de Reis, la Federació del Comerç i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. Si bé el Carter Reial no arribarà fins més endavant, a partir de demà sí que s’hi instal·larà un tió, que la mainada ja pot anar alimentant, així com anar fent dipositant les seves cartes a la bústia reial. A més a més, també s’hi ha preparat un fotoreclam nadalenc.

La normativa d’apagar la lluminària nadalenca a mitjanit
En aquests moments de crisi energètica i ambiental, temporalment s’exigeix apagar els llums de rètols i aparadors a partir de les 22.00 h, tot i que aquesta època s’estableix per a les 24:00 h per a aquesta època de l’any. Cal tenir present la importància de guarnir els carrers de forma sostenible per evitar la contaminació lumínica i estalviar energia. En aquest sentit, en matèria de prevenció de la contaminació lumínica, la llei d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn, estableix un seguit de mesures respecte l’enllumenat nadalenc per tal de reduir la contaminació lumínica i estalviar energia; com ara la necessitat de mantenir apagat aquest enllumenat en horari nocturn, excepte els dies singulars fixats per cada ajuntament (Nadal, Cap d’any…), la necessitat de disposar d’un sistema d’accionament programable a les instal·lacions d’il·luminació i la limitació de la potència màxima per unitat de superfície. Per tal de promoure la introducció de criteris de sostenibilitat en el guarniment tradicional de les festes, aquí es disposa material de sensibilització adreçat a tota la ciutadania amb informació i recomanacions sobre mesures de sostenibilitat respecte el guarniment nadalenc.