14 agost de 2008 a les 13:30

La Bisbal enceta la festa major amb la cultura popular

La festa major de la Bisbal d’Empordà, un dels esdeveniments més importants de l’any a la població, comença avui amb la cultura popular al capdavant. La jornada començarà amb la plantada de gegants d’arreu de Catalunya a la plaça de l’Ajuntament, acompanyats de grallers i timbalers. Acte seguit, els Voltors presentaran la seva nova bèstia, un voltor de grans dimensions que recorrerà els carrers de la Bisbal juntament amb la cercavila que es durà a terme després del pregó. Aquest, com cada any, serà al balcó de l’Ajuntament i anirà a càrrec de Jordi 600, un personatge que repassarà els temes més actuals de la ciutat amb un toc d’ironia i bon humor.

El trencament del càntir anirà a càrrec d’Umbert Almenara, campió de Catalunya i d’Espanya de BTT en la categoria júnior, que ha participat al campionat d’Europa i del món en la mateixa categoria, i l’associació Cop de Gas, campiona de les 24 hores de Montmeló l’any 2007.

Per a aquesta nit està prevista també la festa de l’escuma, un espectacle teatral, el Pulse Festival de música electrònica i la festa country. En els propers dies, d’altra banda, es preveuen multitud d’actes lúdics, culturals i esportius que faran, com cada any, de la festa major de la Bisbal un esdeveniment molt popular.