10 gener de 2017 a les 16:58

La Bisbal es mobilitza per ajudar els refugiats de la Guerra de Síria

La crisi humanitària que pateix la població que fuig de la Guerra a Síria origina un moviment migratori conegut per tothom. Des de l’any 2000, i per culpa de les polítiques europees de blindatge de fronteres, més de 32.000 persones han perdut la vida intentant creuar el Mediterrani i el 2016 ha estat un dels anys més mortífers. El 2015, l’Estat espanyol es va comprometre a rebre 10.772 persones refugiades en un termini de dos anys. Malgrat les pèssimes condicions en què es troben aquestes persones, aquest compromís s’està incomplint a hores d’ara.

És per això que, en moments com aquest, són vitals les iniciatives per fer ressò d’aquest drama i organitzar-se per tal de poder donar una millor acollida als refugiats. La Bisbal d’Empordà no vol quedar-se enrere i, si al juny de l’any passat es va declarar municipi d’acollida, els propers dies 19 i 21 de gener s’han preparat dos dies de jornades solidàries pels refugiats

Dos dies farcits d’activitats solidaries: xerrades, un taller de circ, un vermut musical i un concert. Tots els diners de la iniciativa organitzada pel Casal Estel Roig, Indivendres i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà aniran destinats al projecte Micrópolis que, des de Grècia, treballa per millorar la situació de les persones refugiades. 

Cal tenir present que aquesta jornada solidària és possible gràcies a la col·laboració d’un bon grapat d’entitats, comerços i empreses bisbalenques. Ara bé, serà durant les jornades quan tothom qui ho desitgi podrà fer la seva aportació, ja sigui comprant l’entrada del concert o fent una donació a les urnes presents a totes les activitats programades.
 

Programació:

Dijous 19 de gener:
> Xerrada: ‘El pròxim orient, epicentre de la guerra global’, amb Pere Maruny. A les 20h30 al Teatre Mundial.

Dissabte 21 de gener:
> Taller de Circ en Família amb Fira de Circ al Carrer. A les 11h30 al Vestíbul del Mundial.
> Vermut Musical amb Calitjes Fortes i El Último Veneno. A les 13h a la plaça Major.
> Xerrada: ‘La veu dels refugiats. Presentació del projecte Micrópolis, solidarity group’. A les 19h30 al Casal Estel Roig.
> Concert: Mazoni, Miquel Abras, Sanjosex, Medusa Box, Pau Blanc, Smoking Bambino, La Puça Diatònica, Les Anxovetes i Gramophunk DJ. A les 22h30 a l’Alternativa. Entrada: 8€

 

*Hi col·laboren:
Casa Nostra, Casa Vostra, Girona Acull, Carnisseria Quim Matas, Can Rodà, Bodega l’Empordà, Sona, FEC, Fira de Circ, L’Alternativa Bar Musical, Carnisseria Rajma, Carnisseria Can Janoher, Bar l’Escalipatxo, ca la Pilar Dumingu, Ceramistes i Pastissera Massot.