19 setembre de 2008 a les 13:41

La Bisbal estrena un rocòdrom per a l’escalada al pavelló firal

rocòdrom

El pavelló firal polivalent de la Bisbal d’Empordà estrena un rocòdrom per als afeccionats a l’escalada, que es presentarà aprofitant la II Marató de Donació de Sang, que tindrà lloc el proper 20 de setembre. L’Ajuntament de la Bisbal ha finançat aquesta instal·lació, que ha tingut un cost d’uns 10.000 euros.

El rocòdrom mesura cinc metres en el seu punt més elevat i està dividit en tres seccions de tres metres d’amplada cadascuna, amb un total de nou metres. Pel que fa a la forma del rocòdrom, el punt menys inclinat és d’uns quinze graus, mentre que el més inclinat fa uns 35 graus.

Es tracta d’un rocòdrom per a persones que ja s’han iniciat a l’escalada, ja que aquesta instal·lació ha estat possible a partir de la demanda de persones afeccionades a aquesta modalitat d’esport. Aquesta demanda ha estat canalitzada a través del Centre Excursionista Baix Empordà, que serà la institució que gestionarà aquest espai.

La instal·lació podrà ser utilitzada per esportistes que tenen la llicència federativa de la modalitat C,  tot i que no es descarta, segons ha explicat el regidor d’Esports, Josep Maria Gou, que s’hi pugui afegir una altra secció per als escaladors novells i, fins i tot impartir, cursos d’iniciació a l’escalada.

La instal·lació està protegida per uns matalassos de dos metres de llarg i 25 centímetres de gruix. A més, es compta amb uns ancoratges al mig dels mòduls que permeten una major seguretat. Tot i això, el fet de posseir una llicència federativa d’escalada, cobreix els escaladors en cas d’accident.

Des de l’Ajuntament s’ha volgut agrair els espònsors i l’equip del Centre Excursionista Baix Empordà, que han fet possible materialitzar aquest projecte.