24 març de 2017 a les 17:53

La Bisbal i els municipis rodals, segona destinació catalana a obtenir l’acreditació internacional com a destinació de turisme creatiu

Aquest matí, l’Escola de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà ha acollit l’acte de presentació de la campanya de promoció turística conjunta de cinc municipis de l’Empordanet – La Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret-. Durant l’acte, aquests municipis han rebut l’acreditació internacional com a destinació de turisme creatiu de la xarxa Creative Tourism Network®.

L’alcalde de Forallac, Josep Sala, ha donat la benvinguda als assistents en nom dels cinc municipis que formen part del Pla estratègic de desenvolupament econòmic local. Precisament, és a partir d’aquest pla que sorgeix la iniciativa de fer la campanya de promoció turística conjunta i optar a la candidatura per formar part de la xarxa internacional de destinacions de turisme creatiu “Creative Tourism Network®”. L’objectiu és fer encara més visible l’oferta que vincula turisme i artesania davant els potencials viatgers, especialment en mercats internacionals. Sala ha manifestat que “els motius de la celebració de l’acte són una mostra més que els municipis, de manera conjunta, aposten per tal de fomentar i impulsar l’artesania del territori en totes les seves vessants, una d’elles la turística”.

L’actor Carles Xuriguera, vinculat al territori, ha estat l’encarregat de presentar la campanya de promoció turística conjunta Escapada al més autèntic Empordà, que, durant tot l’any (fins el 10 de desembre), proposa activitats que permeten als visitants descobrir la cultura de la destinació on viatgen compartint moments privilegiats amb la seva població local. Aquesta campanya compta amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de Costa Brava Girona. En Carles Xuriguera, ha explicat que la campanya destaca el territori, però sobretot el que hi passa dins, la seva gent. Ha acabat la intervenció dient que “amb les activitats d’aquesta campanya, els visitants no s’emportaran un record material sinó una vivència per sempre”.

A continuació, la directora de la xarxa internacional de destinacions de turisme creatiu Creative Tourism Network®, Sra. Caroline Couret, ha lliurat l’acreditació com a destinació de turisme creatiu al conjunt dels cinc municipis de “Visit Empordanet” – La Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret-. Durant la seva intervenció, la Sra. Couret ha explicat que els cinc municipis de l’Empordanet han rebut aquesta acreditació principalment perquè “compta amb els actius culturals tangibles i intangibles per esdevenir una destinació de turisme creatiu, més enllà de la bellesa paisatgística, i perquè hi ha una voluntat i una visió de futur de la destinació clara i decidida per posicionar-se en aquest segment en creixement a tot el món”.

La clausura de l’acte ha anat a càrrec del director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Sr. Octavi Bono, que ha felicitat la iniciativa que posa en comú aspectes que s’enllacen: la creativitat, el món del turisme, i el desig de col·laborar de cinc municipis. Bono ha conclòs que són “tres vèrtexs d’un triangle perfecte que poden donar tot l’impuls que es busca en aquest territori per a l’activitat turística”. L’acte ha comptat amb una cinquantena d’assistents, com ara el cap de l’Àrea d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat, el director del Patronat de Turisme de Costa Brava Girona, la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya a la Bisbal, alcaldes de poblacions veïnes i representants d’associacions, entitats i empreses vinculades al turisme i l’artesania del territori.

L’acte ha finalitzat amb la decoració d’un mural ceràmic per part de les autoritats i assistents, acompanyats dels alumnes del primer grau de formació professional de ceràmica que es realitza a les instal·lacions de l’Escola de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà. En els propers dies, una peça d’aquest mural s’entregarà a cadascuna de les administracions participants del projecte com a record de l’acte.