30 gener de 2013 a les 12:11

La Bisbal impulsa amb els municipis veïns la redacció d’un pla estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha encarregat l’elaboració d’un Pla Estratègic de desenvolupament econòmic local i ocupació a la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret, gràcies a la subvenció que s’ha obtingut del Servei d’Ocupació de Catalunya i al suport al projecte dels municipis que formaran part de l’estudi. El regidor de Desenvolupament Local, Albert Pacheco, destaca que “el suport dels municipis veïns al projecte del Pla Estratègic ha estat decisiu per ser seleccionat pel SOC, ja que era clau enfocar-lo amb una visió supralocal”. El projecte també disposa el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà, de la Cambra de Comerç de Palamós així com també de diferents associacions empresarials.

El Pla estratègic pretén ser una eina que aglutini i ajudi a vertebrar una zona que té una activitat econòmica important i en què hi ha una interconnexió evident en termes de població i mercat de treball entre els diferents municipis però que no ha disposat fins ara de mecanismes i espais de planificació i acció local coordinada.

En aquest sentit, el regidor de Desenvolupament Local, Albert Pacheco, comenta que “l’objectiu general del Pla estratègic que es planteja és doble: no només es tracta de definir els objectius a assolir i les intervencions estratègiques a dur a terme en aquest territori, sinó també posar les bases d’un mecanisme estructurat de coordinació i cooperació intermunicipal en l’impuls de les polítiques de promoció econòmica i ocupació”. En un context de davallada de l’activitat econòmica i d’augment de l’atur, aquesta actuació conjunta a nivell supralocal esdevé fonamental per reforçar la competitivitat del territori.

El cost total del Pla Estratègic és de 21.780€, que estarà finançat en el 80% pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de Suport al desenvolupament local i cofinançades pel Fons Social Europeu. El 20% restant el finançarà l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. L’empresa que realitzarà el pla estratègic serà Activa Prospect SL amb un termini previst de 9 mesos.