18 gener de 2013 a les 15:16

La Bisbal impulsa un nou projecte de senyalitzacio turística que incorpora els codis QR

|

L’increment exponencial de l’ús dels nous mòbils intel·ligents, amb aplicacions que ofereixen nous serveis de comunicació, ha obert noves oportunitats al sector del turisme. És per que l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Bisbal ha iniciat un nou projecte de senyalització turística que incorpora codis QR, que permeten accedir a informació més detallada de l’element o recurs turístic.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, recorda que “des de l’Ajuntament, els darrers anys hem fet un esforç important per anar incorporant les noves tecnologies a l’activitat turística”. Segons Dilmé, en aquest marc de millora i actualització constant, “la previsió és que en diferents fases es vagi col·locant nova senyalització turística, que incorporarà els corresponents codis QR que encripten vídeos, fotos o ampliacions d’informació dels recursos turístics que es volen revaloritzar”.

La primera placa de senyalització turística col·locada és al pont Nou, la qual tracta sobre el riu Daró. Des de l’Oficina de Turisme es va detectar, en diferents enquestes i estudis realitzats, que els turistes, i especialment els nord-europeus, se sorprenien de veure el llit del riu Daró completament sec. Per aquest motiu, i conjuntament amb l’Àrea de Medi Ambient, s’ha realitzat aquesta placa detallant, en quatre idiomes, les principals característiques dels rius mediterranis com el Daró. A banda d’informació escrita, a la placa s’hi pot veure una foto antiga que està enfocada des de la mateixa perspectiva i, també, hi té incorporat un codi QR, creat perquè l’usuari pugui visualitzar un vídeo amb una riuada del riu Daró després d’una llevantada.