16 febrer de 2015 a les 9:40

La Bisbal impulsa una nova senyalització turística que incorpora els codis QR

||||

La Bisbal compta amb noves plaques turístiques que donen informació als visitants sobre diferents elements patrimonials i històrics de la població. La principal novetat és que aquesta senyalització incorpora els codis QR. Així, s’ha senyalitzat el patrimoni indià bisbalenc del carrer de l’Aigüeta, format per tres edificacions tals com Torre Maria, Can Boy (actual can Balaguer) i Cals Americanos. També s’ha col·locat una placa que fa referència històrica del Tren Petit, situada a l’edifici de les Voltes, i una altra placa que tracta sobre el mercat setmanal, que s’ha col·locat a la plaça Major.

L’increment exponencial de l’ús dels nous mòbils intel·ligents, amb aplicacions que ofereixen nous serveis de comunicació, han obert noves oportunitats al sector del turisme. És per això, que des de l’àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Bisbal es va iniciar el projecte de senyalització turística que incorpora codis QR, que permetin accedir a informació més detallada de l’element o recurs turístic.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, explica que “Inicialment es va col·locar una placa al pont Nou, que tracta sobre el riu Daró i posteriorment també es va col·locar un tòtem comercial al carrer de l’Aigüeta amb informació sobre la ceràmica, amb els codis QR ja incorporats. Amb les noves plaques, el visitant pot estar a les Voltes, per exemple, i accedir al vídeo del Tren Petit, un tren que passava per allà davant mateix”. El regidor afirma que “hem d’aprofitar els recursos que ens ofereixen les noves tecnologies però que també ens exigeixen els nostres visitants”.

El contingut bàsic de la senyalització és una breu descripció escrita de l’element patrimonial o històric en quatre idiomes, una fotografia antiga i també un codi QR que encripta i dóna accés a un vídeo editat sobre el recurs turístic que es vol revaloritzar.