1 octubre de 2010 a les 14:44

La Bisbal incorpora novetats a la segona edició del Tastaolletes, la mostra gastronòmica i de ceràmica de la Bisbal

La segona edició del Tastaolletes ofereix tastets gastronòmics i tasts de vi i cava oferts per setze empreses participants entre restaurants, carnissers, xarcuters, empreses de càtering, pastisseries i cellers. L’entrada al Tastaolletes és gratuïta i un tiquet pack (que inclou 2 tastets gastronòmics i el plat de ceràmica) valdrà 5 euros, 2€ el tiquet individual gastronòmic i 2€ el tiquet celler (que inclou 3 degustacions de vi o cava). El plat de ceràmica d’aquesta edició té un nou disseny que el diferencia del de la primera edició.
Segons el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “l’èxit de l’edició anterior ens ha obligat a ampliar tant l’espai destinat a la fira com la pròpia oferta al visitant, amb una aposta decidida per part de l’Ajuntament que ha tingut l’acompanyament dels diferents sectors professionals”. Segons el regidor, “l’activitat firal de la ciutat és també una manera per donar a conèixer la Bisbal en el seu conjunt i, en aquest sentit, unir dues de les banderes principals que tenim com són ceràmica i gastronomia s’ha d’entendre així”. Dilmé afegeix que “tots plegats estem molt contents de com va anar la fira l’any passat, els visitants van compartir aquesta satisfacció i el repte d’enguany és millorar encara més i estic segur que l’assolirem. Per això valdrà la pena venir a donar un tomb per la Bisbal el dia 10”.
L’obertura i inauguració de la fira serà a les onze del matí al Pavelló firal, on hi haurà l’exposició de vaixelles de ceràmica i on hi ha preparada una sala de tasts on es faran diverses activitats durant tot el dia: audiovisuals, xerrades, demostracions de cuina i tasts de cervesa, cava, ratafia, vi i oli.  La participació a les activitats programades a la sala de tasts s’ha de fer amb reserva prèvia a l’Espai del Vi (972 64 51 64 o a josepespaidelvi@hotmail.es). L’organització ha previst un servei de ludoteca i tallers per a la mainada al recinte de la fira. Al Pavelló firal hi haurà la mostra Fogons i fogonets del Terracotta Museu i s’hi presentarà una de les novetats de la fira, el Taller gastronòmic infantil, que consistirà en fer pizzes de bolets entre les onze del matí i les dues de la tarda. 
Quant a les novetats, a part del taller de cuina infantil, hi ha prevista una trobada de col•leccionistes i aficionats a les plaques de cava, amb la possibilitat de comprar l’ampolla de cava del Tastaolletes 2010, que inclou quatre plaques (dues de cava i dues de commemoratives). També és una novetat el concurs de ratafies casolanes, que es farà de dues a tres a la sala de tasts del Pavelló firal. Per participar-hi cal portar la ratafia abans del dia 8 d’octubre a l’Espai del vi (c/Paral•lel, 60 baixos número 2. Tel.972 64 51 64). Igualment s’incorpora com a nova oferta el mercat de productes artesans d’arreu de Catalunya al carrer de l’Aigüeta, que durarà tot el dia.
L’activitat al carrer de l’Aigüeta, a part del mercat de productes artesans, inclou demostracions de torn per part d’artesans ceramistes entre les onze del matí i les dues de la tarda i de cinc a vuit del vespre. De cinc a vuit del vespre, als jardins de Torre Maria es farà cuita de rakú. També hi ha previst un concurs popular de torn i es premiarà amb un lot de productes de ceràmica i gastronomia la persona que, tornejant amb les seves pròpies mans, aixequi més amunt el fang sense que la columna de fang es trenqui.
L’esdeveniment, organitzat per l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Bisbal compta amb la col•laboració de l’Associació de Comerciants de l’Aigüeta, l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca, l’Escola de Ceràmica de la Bisbal, l’Espai del Vi, el Terracotta Museu, la Unió de Comerciants de la Bisbal, la Federació del Comerç de la Bisbal, can Rodà i el Consell Comarcal del Baix Empordà