21 octubre de 2009 a les 10:08

La Bisbal potenciarà la neteja dels carrers amb un pla de xoc bianual que dividirà la ciutat en deu sectors

Segons ha explicat el regidor de Via Pública, Xavier Dilmé, “l’execució d’aquest pla no comportarà cap augment de personal però sí una millora en l’equipament destinat a la neteja dels carrers”. Dilmé afegeix que “a més de la compra de diferent material com bufadors o nous carretons pels escombriaires, les properes setmanes entrarà en funcionament una nova màquina de neteja, amb una inversió econòmica important, per prioritzar la neteja de voreres i espais urbans de difícil accés”.

Per al regidor, “la Bisbal no ha estat durant molts anys la ciutat neta que tots voldríem, en som conscients, tot i que he de dir que no només ha estat responsabilitat de l’Ajuntament. Entenem que darrerament hem aconseguit trencar la tendència negativa però encara no n’hi ha prou. Cal rematar la feina amb un pla de xoc que s’allargui en el temps potenciant els mitjans de què disposem, demanant una major col•laboració ciutadana que estic segur que tindrem i també sancionant els incívics”.

El Pla bianual també preveu la creació d’un cens de papereres que permeti la substitució de totes les que es trobin en mal estat, així com incrementar en mig centenar l’actual xifra de papereres de la ciutat. També s’augmentarà el nombre de cendrers instal•lats en espais públics. Les papereres recolliran diàriament a tota la ciutat de dilluns a dissabte, mentre que els diumenges de més activitat també es recolliran a les zones comercials.

Les zones comercials i sectors més transitats de la ciutat continuaran tenint un reforç específic, amb la presència diària d’escombriaires, recollida més sovintejada de papereres i l’actuació puntual de maquinària que permeti la neteja a fons del paviment amb mànegues d’aigua a pressió.     

Les màquines de neteja estaran funcionant 35 hores setmanals, de dilluns a dissabte, en diferents horaris entre les 5 de la matinada i les 12 del migdia. Els divendres s’establirà també un horari de tarda per la neteja del mercat setmanal.

Es normalitzarà i protocol•litzarà el reforç del servei els dies en que hi hagi previsió de més afluència de visitants (fires, actes culturals, etc), amb la combinació de recollida més sovintejada de papereres i la sortida dels equips de neteja tot just acabats els esdeveniments.

La recollida nocturna de les escombraries continuarà com fins ara, tot i que s’accentuarà la neteja de les àrees d’aportació després que aquest estiu s’hagi potenciat la neteja dels propis contenidors per evitar males olors els mesos de més calor. A partir de gener de l’any vinent i de forma gradual, s’aniran fixant els contenidors verds de rebuig amb braços metàl•lics uns i també amb tancaments de fusta uns altres, que facin més difícil deixar les bosses fora d’hores a l’exterior dels contenidors. 

Paral•lelament, es farà una campanya pedagògica per recordar als veïns les seves obligacions a l’hora d’ajudar a mantenir la ciutat neta, que anirà des de la prohibició que les bosses d’escombraries es dipositin a les papereres fins a la necessitat que els excrements dels gossos siguin recollits del carrer pels seus propietaris. En aquest sentit, el proper butlletí d’informació municipal recollirà tot un seguit de recomanacions sobre bones pràctiques. Finalment, correspondrà a la Policia Local aplicar les mesures sancionadores als infractors, d’acord amb el contingut de l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.

Els dies i zones d’actuació de les dues màquines de neteja de carrers seran els següents:

Dilluns 
Màquina 1: Amor Filial, Pont Vell, Torre Bisbal, 6 d’Octubre i zona centre.
Màquina 2: Agustí Font,  Paral•lel, Passeig Marimon Asprer, zones pavelló i col•legis.

Dimarts
Màquina 1: Aigüeta, Marquès de Cruïlles i Passeig Marimon Asprer.

Dimecres
Màquina 1: Ctra. Calonge, Sta. Llúcia, St. Josep, Convent, Pedró, i sectors la Talaia i pisos de la Pau.
Màquina 2: Agustí Font, sector Gèminis i antic camp de futbol.

Dijous
Màquina 1: 6 d’Octubre, Morró, Coll i Vehí, Josep Irla, President Companys, sectors de Sant Martí i Guardiola.
Màquina 2: Urbanització Puig de Sant Ramon.

Divendres
Màquina 1: Passeig Marimon Asprer, polígon industrial i rotondes C-66. Mercat setmanal.
Màquina 2: Urbanització la Terrera. Mercat setmanal.

Dissabtes
Màquina 1: Passeig i zona centre.
Màquina 2: Zona esportiva i sector Gèminis.