26 març de 2013 a les 14:52

La Bisbal presenta la fira Antic Empordà, que arriba a la seva novena edició com a referent a Catalunya

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha presentat aquest dimarts la novena edició de la fira bianual d’antiguitats Antic Empordà, que es farà del 28 de març a  l’1 d’abril al pavelló firal de la ciutat. Valorada pel sector com una fira de referència del sector a Catalunya, incorpora nous sectors vinculats a la decoració així com una internacionalització dels expositors. A més, s’organitzen unes activitats complementàries interessants pels amants de les antiguitats.

L’alcalde de la Bisbal, Òscar Aparicio ha volgut agrair la col•laboració als patrocinadors, la Caixa, la Vanguardia i Catalunya Ràdio, que, ha dit ‘dóna una mesura de la importància de la fira’. També ha destacat l’esforç fet tant pels empresaris com per l’ajuntament que ha permès realitzar aquesta fira. 

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, ha agraït “les complicitats que han permès mantenir la celebració de la fira en un moment de crisi sense renunciar a la qualitat ni a les arrels empordaneses de la mateixa, ja que 3 de cada 4 expositors són de l’Empordà”. També ha recordat la importància que aquest sector té dins l’economia de la Bisbal i rodalies. Dilmé s’ha referit finalment les activitats complementàries que hi ha previstes durant la fira.

El representant de l’Associació d’Antiquaris de la Bisbal, Francesc Feliu, ha destacat que ‘des del sector som conscients de la importància d’aquesta fira de referència a Catalunya, i més encara amb la internacionalització i la incorporació de nous sectors del món de la decoració i l’interiorisme’.

El director de la fira, Daniel Sabater, ha fet esment l’evolució que ha fet la fira i que s’ha anat adaptant a la demanda, obrint-se a nous sectors i buscant l’ampliació a nous mercats, especialment el del sud de França.

IX Antic Empordà presentarà una selecta i variada mostra (mobiliari, pintures, escultures i arts decoratives) procedent dels millors antiquaris de l’Empordà i d’altres punts de la geografia catalana i internacional. . Seran més de 800 metres quadrats d’espai d’exposició gràcies a la presència de 39 expositors que agrupen professionals del món de les antiguitats i brocanters i del vintage i del disseny. La fira també compta amb la presència d’associacions, institucions i museus vinculats. En l’edició d’enguany el 75% dels expositors són empordanesos i de la resta dominen els de les comarques gironines gràcies a la participació del Gremi d’Antiquaris de Girona. Cal destacar la presència de dos antiquaris del sud de França (Toulose i Nîmes).

Molts dels expositors ja havien estat presents a la fira en anteriors edicions. S’espera mantenir una xifra similar de visitants a la que hi va haver durant l’anterior edició, el 2011. El preu de l’entrada a la fira és de 3 euros. 

Com és habitual, l’organització ha programat tot un seguit d’actes complementaris: l’exposició  “Terrissa en blanc i negre” al Terracotta Museu, una visita comentada als estands de la fira, xerrada sobre el procés de restauració i en com identificar una peça, visites guiades al Nucli Antic i al Castell Palau i la campanya gastronòmica ‘Les receptes de l’àvia’ on 11 restaurants i 5 pastisseries de la ciutat presentaran una proposta gastronòmica del 23 de març al 7 d’abril.