2 octubre de 2013 a les 10:00

La Bisbal promou una campanya de dinamització comercial de locals buits

|

La campanya “Aixequem les persianes” vol donar visibilitat als locals buits i fomentar el seu lloguer. Aquesta és la primera edició de la campanya que ha estat impulsada per la subxarxa de nuclis antics, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.

L’Ajuntament de la Bisbal ha liderat el grup de treball creat mitjançant la Xarxa de Barris amb projectes de Pla de Barris, juntament amb els Ajuntaments d’Olot i de Tortosa. La campanya que es desenvoluparà a la Bisbal es farà amb la col·laboració de la Federació del comerç de la Bisbal i es celebrarà a la vegada en 12 municipis d’arreu de Catalunya.

Sota el lema “Aixequem les persianes” s’ha organitzat una jornada de portes obertes a diferents locals comercials anomenada Locals amb Història. El proper dissabte es farà una visita guiada a dos locals buits ubicats al nucli antic, on els mateixos propietaris explicaran la història del local que va lligada a la de la familia propietaria. A continuació es visitaran dos locals comercials amb més de cent anys de vida, on els seus propietaries també explicaran la seva història. Paral·lelament, hi haurà cinc locals, actualment buits, que s’utilitzaran com a aparador d’altres comerços que exposaran els seus productes per fer publicitat del seu comerç. Aquesta campanya de dinamització comercial de locals buits durarà fins després de Nadal.

Segons explica el regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament, Xavier Dilmé, “els objectius de la campanya són la millora de la imatge comercial del centre i al mateix temps la posada en valor d’aquells establiments comercials tancats”. En aquest sentit, afegeix Dilmé que “així, gràcies a la millora estètica dels aparadors d’aquests locals buits, i el fet d’adequar-los de forma temporal, es dóna més potencial al conjunt dels establiments oberts i també al local comercial tancat, ja que es visualitza d’una forma més efectiva als possibles emprenedors”.

Des de l’àrea de Promoció de la Ciutat s’ha detectat que el nucli antic de la Bisbal té una cinquantena de locals comercials tancats, dels quals aproximadament la meitat, estan en disposició de llogar amb una mínima inversió. El problema dels locals buits és generat, en molts casos, per la situació actual de crisi econòmica, no obstant això hi ha uns problemes estructurals evidents que dificulten l’ocupació comercial de determinats locals. Aquests problemes venen associats a l’envelliment dels propietaris, a la no continuïtat generacional dels comerços actuals, al fet de disposar l’accés a l’habitatge pel local comercial cosa que impossibilita el lloguer d’aquest a un tercer, als problemes de propietat o a la necessitat de fortes inversions per adequar-los mínimament.

La campanya compta amb el suport de la Federació del Comerç de la Bisbal, així com també del  Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i també del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació.