21 octubre de 2014 a les 12:53

La Bisbal recupera amb èxit el Tastaolletes com a mostra de gastronomia i ceràmica.

|||||||

Bars i restaurants de la població han ofert tastets i menús degustació als seus establiments durant la celebració del Tastaolletes el passat dissabte 18 d’octubre.

La Bisbal va acollir el nou format del Tastaolletes, basat en l’oferiment de tastets i menús degustació per part de bars i restaurants i amb l’organització de diferents activitats complementaries vinculades amb la gastronomia i la ceràmica.

Cal destacar la valoració positiva de bars i restaurants, especialment els situats al nucli antic, on la presència de visitants va superar les expectatives inicials, i van servir molts tastets i menús degustació durant tot el dia. Igualment, el mercat de vi i formatge va funcionar durant tot el dia, i el balanç dels participants va ser més positiu per les parades del formatge que les de vi. De totes, la ubicació del mercat, a la plaça del Castell, va ser valorada amb bona nota.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, considera que “es pot dir que era una nova primera edició del Tastaolletes, degut al canvi de format, i la prova s’ha superat amb nota. És evident que s’han de millorar detalls i coses, però penso que era bàsic recuperar aquest esdeveniment i a partir d’aquí treballar per a l’edició de l’any vinent”. Dilmé ha destacat “la implicació del sector privat en el Tastaolletes, una implicació que volem que sigui encara més àmplia i estudiarem diverses fórmules per fer-ho possible”.

Precisament, dins el Castell Palau, es podia visitar l’interessant exposició de vaixelles de ceràmica realitzada per productors ceramistes locals, així com també, la mostra de ceràmica a la Bisbal de 1714, realitzada pel Terracotta Museu. A la sala de la premsa del vi, es van realitzar diferents activitats vinculades amb la gastronomia, com tastets de vi i ratafia, així com també xerrades de com destil·lar l’aiguardent o sobre les herbes medicinals de les Gavarres.

Una de les activitats de més èxit va ser l’organitzada per l’Associació de Ceramistes, amb tallers i demostracions de torn i també el muntatge de diferents proves amb ceràmica com per exemple el trencament de l’olla, el tir amb fang o bufar un càntir ple d’aigua per saber qui feia sortir més lluny el raig d’aigua.