10 octubre de 2014 a les 12:07

La Bisbal recupera el Tastaolletes-mostra de gastronomia i ceràmica amb un nou format

 

Bars i restaurants de la població oferiran tastets i menús degustació als seus establiments durant la celebració del Tastaolletes, mostra de gastronomia i ceràmica de la Bisbal.

El dia 18 d’octubre s’organitza de nou el Tastaolletes, la mostra de gastronomia i ceràmica de la Bisbal amb un nou format, després que després de la darrera edició s’acordés amb el sector un canvi de model per evitar el desplaçament de personal i infraestructura al pavelló firal. Aquest any, els bars i restaurants participants oferiran tastets i menús degustació als seus propis establiments, creant un recorregut gastronòmic per la Bisbal. Per complementar aquest eix central de la gastronomia s’han programat diferents activitats com un mercat de vi i formatge a la plaça del Castell (organitzat per Eixmedia) i tot un seguit de xerrades, tastets i degustacions gastronòmiques a la sala de la premsa del vi del Castell Palau (organitzat per l’empresa bisbalenca Espai del Vi).

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, ha destacat “la importància de la col·laboració del sector privat en els actes de promoció de la ciutat i aquest n’és un bon exemple perquè sense aquesta col·laboració ens hauríem quedat un any més sense Tastaolletes. La nostra filosofia és aquesta -afegeix Dilmé- i la continuarem mantenint i encoratgem a més empreses i col·lectius a fer propostes que ajudin a dinamitzar la ciutat perquè només amb els recursos públics no arribem”. Dilmé explica també que amb aquest nou format permetem que “els establiments facin l’oferta gastronòmica des dels seus propis locals en comptes de desplaçar-se a un pavelló, que a banda de reduir costos ha de servir per una major qualitat en l’atenció al visitant”.

Per altra banda, la ceràmica de la Bisbal serà també present en cadascun dels tastets gastronòmics que s’ofereixen a bars i restaurants, ja que tots seran servits amb ceràmica  d’artesans adherits a la marca “Ceràmica de la Bisbal”. Lògicament també, el Tastaolletes tindrà tot un seguit d’activitats relacionades amb la ceràmica, on cal ressaltar la col·laboració de l’Associació Ceramistes de la Bisbal. Aquestes activitats es programaran a la plaça Germans Sitjar, i constarà de demostracions i tallers de torn i una gimcana vinculada amb la ceràmica durant la tarda. L’Associació Ceramistes de la Bisbal exposarà, a la mateixa plaça, una mostra de ceràmica, i realitzarà un sorteig de les peces exposades. És important també ressaltar que les botigues de l’eix comercial de la ceràmica seran obertes durant tot el dia, així com també la zona comercial del nucli antic.

A la planta noble del Castell Palau hi haurà una exposició de vaixelles de ceràmica de la Bisbal que organitza l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i l’àrea de Promoció de la Ciutat. Conjuntament amb aquesta exposició, cal destacar que el Terracotta Museu, exposarà una mostra del seu fons de la ceràmica a la Bisbal de 1714. Aquesta exposició es podrà visitar, en horari d’obertura del Castell Palau, fins el dia 2 de novembre.

Aprofitant el marc del Tastaolletes, la Penya Ratafia la Bisbal i l’Espai del Vi donaran els premis del V Concurs de ratafies casolanes que organitzen.

Els establiments participants al Tastaolletes són:

 

Restaurants amb menús degustació

 • Restaurant Daró
 • Divinum Colonial
 • Restaurant el Teatret
 • Restaurant la Plaça

 

Bars amb tastets

 • Bar Can Jordi
 • Bar Flanagan’s
 • Bar Muntanya
 • Bar-restaurant Cipri
 • Bar-restaurant el Toc
 • Cafeteria Bisbal Park
 • Ca la Pilar Dumingu
 • 17100cafè

 

Descàrregueu el fulletó de la programació

http://www.visitlabisbal.cat/pdf-quefer/tastaolletes-prog14-maquetacio.pdf