26 març de 2021 a les 13:31

La Bisbal s’adhereix al projecte GiDomus per impulsar la rehabilitació energètica d’habitatges

El programa per impulsar l’eficiència energètica i les energies renovables que els darrers mesos s’ha aplicat en una prova pilot a Olot i 15 municipis més de la Garrotxa, es desplegarà també en altres municipis de la demarcació amb el nom de GiDomus. El programa consisteix en una oficina on, de manera gratuïta, s’assessora i s’acompanya de manera personalitzada els particulars interessats a fer reformes a casa seva –que suposin una millora des del punt de vista energètic– a l’hora de buscar professionals. També s’hi facilita assessorament administratiu i financer.

Ara s’hi ha afegit la Bisbal d’Empordà, juntament amb Banyoles, Ripoll, Salt i Santa Coloma de Farners, tot i que el servei en si encara no s’hi posarà en marxa, sinó que s’obre una fase prèvia d’estudi de la situació de cada lloc que durarà un màxim d’un any. Aquest treball previ abastarà també el cost que per a cada Ajuntament tindrà el desplegament del nou servei. Un cop es disposi de la radiografia, cada Ajuntament adaptarà el mètode experimentat a Olot –que n’ha estat la ciutat impulsora junt amb la Fundació EuroPACE– i també a la seva comarca. Per a l’estudi previ, es disposa d’una ajuda econòmica de la Comissió Europea de 60.000 euros.

El conveni va ser aprovat ahir en el ple municipal olotí. Prèviament, GiDomus va ser presentat a la mateixa ciutat, en un acte telemàtic on hi van participar l’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès; el tinent d’alcalde de Santa Coloma Joan Martí; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; el tinent d’alcalde de Salt Àlex Barceló; el regidor d’Urbanisme de Banyoles, Albert Tubert, i el batlle amfitrió, Pep Berga.