19 octubre de 2022 a les 8:40

La Bisbal se suma a la campanya solidària ‘Recicla vidre per elles’ amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

||

La Bisbal d’Empordà s’afegeix a la campanya solidària ‘Recicla vidre per elles’ amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama. Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de reciclar els residus d’envasos de vidre, impulsa la iniciativa que té com a objectiu mobilitzar la ciutadania a reciclar envasos de vidre per cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama. Ahir es va presentar la campanya en un acte institucional amb la presència de l’alcalde, Enric Marquès; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; i Sílvia Mayo, gerent de Catalunya de l’entitat Ecovidrio.

Així, durant les pròximes setmanes, 1 iglú rosa romandrà instal·lat a la plaça del Castell i tots els envasos de vidre que s’hi recullin aniran destinats a una donació a la Fundació Sandra Ibarra. La campanya s’ha estès per més de 170 ciutats d’arreu de l’estat i s’han instal·lat un total 400 contenidors roses. A més de comptar amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació, com ambaixadora del projecte, la il·lustradora Sara Herranz s’ha unit a la iniciativa i ha elaborat un manifest titulat ‘Prometo cuidar-me’, per tal de conscienciar la ciutadania de la importància de tenir cura del medi ambient i de l’auto exploració per a la prevenció d’aquest tipus de càncer.

D’altra banda, com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el que es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: ‘Plens de vida’. El miniglú es pot adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i Investigació del càncer.

Dades de reciclatge de vidre a la Bisbal d’Empordà
Segons les últimes dades relatives a 2021, bisbalencs i bisbalenques van reciclar un total de 198 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar la mitja de 17,7 kg.  Respecte a la taxa de contenerització, la Bisbal d’Empordà se situa amb una mitjana de 238 habitants per contenidor, comptant amb un total de 47 contenidors pels residus d’envasos de vidre instal·lats.