13 juliol de 2020 a les 11:09

La Bisbal, seleccionada per implementar el projecte Passaport Edunauta per garantir la igualtat d’oportunitats educatives

La Bisbal d’Empordà ha estat escollida per implementar el projecte Passaport Edunauta, una iniciativa que vol impulsar la igualtat d’oportunitats educatives d’infants de 3 a 12 anys i reconèixer el valor social dels aprenentatges més enllà de l’escola mitjançant l’ús de passaports d’aprenentatge. El projecte, impulsat per la Fundació Jaume Bofill i la Cooperativa +Educació anava destinada a  ajuntaments, entitats, escoles o grups d’escoles que volguessin participar-hi. De les 39 propostes presentades, la candidatura de la Bisbal d’Empordà n’ha estat una de les 10 escollides. A la Bisbal, el projecte serà gestionat per les àrees d’Acció Social i Ciutadania i Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà: aquesta primera quinzena de juliol les referents del projecte (dinamitzadora comunitària de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania i la integradora social de l’Àrea d’Ensenyament) participen a les sessions de formació amb l’objectiu de personalitzar la iniciativa al municipi.

La metodologia del projecte es basa en els anomenats passaports d’aprenentatge: des d’un territori o municipi concret s’incentiva la participació en activitats extra curriculars a tots els seus infants, per tal d’ampliar la igualtat d’oportunitats educatives, dins i fora de l’escola. Aquesta iniciativa sorgeix arran del fet que l’alumnat fa aprenentatge a circumstàncies que van més enllà del centre educatiu i de l’horari escolar: jugant a l’espai públic, fent una recepta de cuina a casa, participant d’una obra de teatre, escoltant una actuació musical, o practicant un esport, per exemple.