21 juny de 2018 a les 12:10

La Bisbal serà un punt de trobada per a artistes emergents i professionals del món del circ

Un dels objectius de la XXIII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà és esdevenir un punt de trobada d’artistes emergents i professionals del món del circ. I és que bona part de les propostes que acollirà el municipi del13 al 15 de juliol així ho evidencien: l’Espai ‘off’, tallers, xerrdes o un vermut networking. «Volem que la programació sigui satisfactòria per a tots els públics, però que també sigui atraient per als artistes», va declarar la portaveu de l’organització, Eva Gasull, durant la roda de premsa de presentació que va tenir lloc el passat 5 de juny a la Biblioteca municipal. 

En aquest sentit, la nova secció de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, anomenada Espai OFF, vol oferir una programació paral·lela a l’oficial de la fira. L’objectiu és concedir un espai a nous artistes o companyies que vulguin presentar-se i aprofitar l’aparador de la Fira de Circ al Carrer de la capital del Baix Empordà. Segons l’organització, la professionalització del certamen fa que algunes propostes quedin excloses de la programació oficial. És per aquest motiu que es pretén que la nova secció permeti que «ningú del sector es quedi fora de la fira». D’altra banda, cal tenir present que bona part de festivals d’abast internacional tenen una programació “off”.

També es farà una masterclass sobre anatomia i moviment per tal del prevenir lesions quan es fa circ. La proposta, a càrrec de l’osteòpata i fisioterapeuta bisbalenc Sergi Pla, té l’objectiu de fer entendre l’estructura de l’organisme per ajudar a recuperar i a desenvolupar una expressió corporal equilibrada. Pla ajudarà a descobrir el moviment en tota la seva dimensió i a utilitzar-lo com a instrument de salut. I és que el disseny anatòmic humà, com el de qualsevol animal, incita al moviment. La pèrdua progressiva de la percepció dels propis ritmes vitals provoca un gest poc coordinat, restringit i sense harmonia. La formació tindrà lloc el dissabte al migdia i els professionals de circ, emergents o no, podran informar-se de quines precaucions cal seguir per evitar lesions. Tota prevenció és poca, i encara més en el món de les arts escèniques. Es pretén sensibilitzar al participant en la prevenció de riscos laborals a l’escenari i capacitar-lo per col·laborar en la gestió preventiva. 

Per acabar-ho d’adobar, una altra de les noves propostes per fer que la Bisbal esdevingui una capital per als professionals del circ és un vermut networking. Artistes, representants, programadors i tot tipus de professionals del circ es trobaran a l’Espai Fira el diumenge 15 de juliol, a l’hora del vermut. La voluntat és aprofitar la tirada de l’esdeveniment per tal de potenciar xarxes entre tots els agents del món del circ.