12 setembre de 2013 a les 14:10

La Bisbal s’omple amb la XXVI Fira de l’11 de Setembre amb Brocanters, Col•leccionisme i Joguines

||

La XXVI Fira de Brocanters de l’11 de Setembre ha comptat, finalment, amb 44 expositors que oferien tot tipus d’antiguitats i objectes de brocanteria. Igual que l’edició anterior, s’ha ampliat l’oferta de les peces de col·leccionisme i joguines, amb l’objectiu d’incrementar el potencial de visitants i compradors.

La fira s’ha celebrat de nou del matí a dues de la tarda al Passeig Marimon Asprer i, tot i un temps inicialment força insegur, la meteorologia ha permès una bona afluència de persones des de primera hora del matí. Els més matiners eren antiquaris professionals o col·leccionistes que cercaven les peces més preuades. A partir de les deu del matí, un degoteig constant de persones ha passejat per la fira, observant i comprant objectes de tot tipus. Pel que fa al sector de les antiguitats, amb una gran diversitat d’objectes, es podien adquirir: sifons antics, càmeres fotogràfiques, eines del camp, rellotges, mobles, joguines antigues, etc. Pel que fa al sector del col·leccionisme i les joguines, s’hi podien comprar monedes i bitllets antics, llibres, minerals, cotxes a escala, còmics, ampolles de licor, joguines de llauna, clicks de Playmobil, nines, soldadets de plom, etc. La màxima afluència de visitants ha estat de les 11h a les 14h del matí, omplint tot el passeig Marimon Asprer fins a la nova passera del Daró i l’accés al aparcament de l’antic camp de futbol, que era l’àmbit de la fira. 

La valoració dels expositors en general és bona, tot i que el volum de vendes realitzades, no ha estat del tot satisfactòria. Segons el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “és una fira consolidada que amb la reorientació que vam donar l’any passat presenta objectes de qualitat i té més interès per al públic, malgrat els moments de crisi que vivim i que afecten aquests i altres tipus d’esdeveniments”. Dilmé també ha assenyalat que la ubicació de la fira al Passeig Marimon Asprer “és un dels fets més destacats i valorats de la fira, cosa que confirma aquest espai com un eix important en l’àmbit firal”.

La fira ha estat organitzada per l’Associació Antiquaris, Brocanters i Restauradors de la Bisbal i l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.