15 setembre de 2014 a les 8:59

La Bisbal s’omple amb la XXVII Fira de l’11 de Setembre amb Brocanters, Col•leccionisme i Joguines

|||

La XXVII Fira de Brocanters de l’11 de Setembre ha comptat, finalment, amb 40 expositors que oferien tot tipus d’objectes de brocanteria. Igual que l’edició anterior, s’ha ampliat l’oferta de les peces de col•leccionisme i joguines, amb l’objectiu d’incrementar el potencial de visitants i compradors. 
La fira s’ha celebrat de nou del matí a dues de la tarda al Passeig Marimon Asprer. Els visitants més matiners eren professionals o col•leccionistes que cercaven les peces més preuades. Pel que fa al sector dels brocanters, amb una gran diversitat d’objectes, es podien adquirir: sifons antics, càmeres fotogràfiques, eines del camp, rellotges, mobles, joguines antigues, etc. Pel que fa al sector del col•leccionisme i les joguines, s’hi podien comprar monedes i bitllets antics, llibres, minerals, cotxes a escala, còmics, ampolles de licor, joguines de llauna, etc. La màxima afluència de visitants ha estat de les 11h a les 13h del matí, omplint tot el passeig Marimon Asprer fins a la nova passera del Daró i l’accés a l’aparcament de l’antic camp de futbol, que era l’àmbit de la fira.  La valoració dels expositors en general és bona, tot i que el volum de vendes realitzades no ha estat molt gran. 
També ahir, coincidint amb la fira, es va programar la jornada gastronòmica relacionada amb el vermut. Bars i restaurants de la Bisbal van oferir diferents tapes elaborades servides amb vermut i sifó. Per donar a conèixer l’acció gastronòmica entre els visitants a la fira, l’oficina de turisme va crear un espai informatiu en el mateix recinte firal. En general la valoració dels bars i restaurants ha estat positiva, tot i que, quan més a prop de l’espai firal és el bar/ restaurant més clients ha tingut i millor impacte de la jornada del vermut.
La fira ha estat organitzada per l’Associació Antiquaris, Brocanters i Restauradors de la Bisbal i l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.