8 agost de 2008 a les 10:40

La Bisbal tanca de manera definitiva l’aparcament a la llera del riu Daró a partir del proper 19 d’agost

vehicles aparcats al Daró

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà prohibirà que els vehicles aparquin a la llera del riu Daró al seu pas pel municipi, amb motiu de la restauració d’aquesta en el marc del Pla de recuperació integral del riu. A partir del proper 19 d’agost i, coincidint amb l’obertura de noves zones d’aparcament gratuït, no es podrà accedir a la llera, ja que s’hauran instal·lat unes pilones als carrers d’entrada que ho impediran.

Aquesta mesura forma part d’una de les línies estratègiques que va ser aprovada pel ple municipal l’any 2004 mitjançant el Pla d’Acció Local per a la Sostenibilitat, en el qual es proposava evitar que el llit del riu es continuï utilitzant com a zona d’aparcament per tal de dur-hi a terme accions que adeqüin i millorin l’espai del Daró al seu pas pel nucli urbà.

D’altra banda, l’Ajuntament ha habilitat dues zones d’aparcament gratuït al municipi que compensaran la pèrdua de places al riu. Des de fa uns dies ja està en funcionament l’aparcament del camp de futbol vell, que compta una capacitat d’unes 250 places, amb accessos pel carrer de l’Esport i pel passeig Marimon Asprer. També, arran de la construcció dels nous jutjats, s’han urbanitzat els carrers adjacents i s’ha habilitat una zona d’aparcament gratuït amb unes 125 places.

Amb la voluntat de fer saber a tothom que la prohibició d’aparcar a la llera del riu Daró entra en vigor a partir del 19 d’agost, l’Ajuntament repartirà fullets entre els vehicles estacionats al riu divendres vinent. També s’han col·locat uns senyals informatius a les zones d’accés.

Pel que fa a la restauració de la llera del riu Daró, el passat mes de juny, la mesa de contractació va licitar el concurs per a la redacció del Pla i es va adjudicar el contracte a l’empresa Geoserveis Projectes i Gestió Ambient SL, amb un termini d’execució de vuit mesos. L’Ajuntament ja va redactar l’any 2005 un seguit de propostes d’ordenació de la zona per l’estat de degradació general del Daró dins del terme municipal i la repercussió que aquest estat té en la imatge del municipi. Per això es proposa millorar la qualitat ambiental i paisatgística de la zona; potenciar els elements naturals i patrimonials singulars, promoure la integració paisatgística de les façanes i murs que contacten amb el riu; ordenar els usos de la llera i de la zona urbana annexa, i proposar la recirculació de les aigües provinents de l’estació depuradora per tal de mantenir una làmina permanent d’aigua al curs fluvial.