31 maig de 2011 a les 11:33

La ceràmica centra el primer dia de l’estada del programa Divendres a la Bisbal

Màrius Serra i Espartac Peran

La ciutat com a capital de la ceràmica va centrar el primer programa que l’equip de Divendres va fer a la Bisbal. Primer de tot, en Màrius Serra i l’Espartac Peran van trencar el càntir, per començar la festa. En aquesta primera jornada les paraules en ruta van tractar, entre d’altres, dels papibous, els rantells, les masmàrries i els ‘pois’.

Es van poder veure quatre generacions diferents de torners amb la presència de l’escola de Ceràmica de la Bisbal i en Màrius Serra va tenir el seu moment sensual amb l’Espartac Peran quan va provar d’imitar l’escena de Gohst  on es modela una peça de ceràmica. Un reconegut ceramista de la ciutat, Jaume Rulduà, va explicar els diferents tipus de ceràmica que es fa a la Bisbal i va acompanyar també en les explicacions relatives a l’ús del torn.

La història de la ceràmica també va tenir el seu moment, amb les explicacions del conservador del Museu, Xavier Rocas, i les peces que es van portar des del Castell Palau per il·lustrar l’evolució de la ceràmica. També hi va haver un moment simpàtic amb l’obsequi d’uns plats on es podia llegir ‘Menja’t la sopa Espartac’  fets per a l’ocasió.

Vegeu el vídeo on es parla de la ceràmica i el de les paraules en ruta.