5 novembre de 2018 a les 9:45

La ceràmica de la Bisbal al Salon des Arts du Feu de Martres-Tolosane

Ahir va finalitzar el Salon des Arts du Feu a Martres-Tolosane, una fira d’artesania dedicada als oficis que treballen amb el foc, com la ceràmica, el ferro o el vidre i que enguany va arrencar l’1 de novembre. Per aquesta edició, i gràcies al projecte COOP’ART, quatre ceramistes vinculats a l’Associació de Ceramistes de la Bisbal hi han participat com a representats de la ceràmica de la Bisbal: han estat l’Annick Galimont, Ceramiques Yuma, Estudi Ceràmica Ba_Ro i Bussoga.

Va ser el divendres quan es va fer una visita institucional a la fira i l’Alcalde de Martres-Tolosane va fer recepció oficial. A l’acte també hi va ser l’Alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, el regidor del Terracotta Museu, Enric Marquès, i la regidora de Promoció i Desenvolupament Local, la Gemma Pascual. També hi van assistir representants de la Junta de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal.

El primer Saló de les Arts i el Foc es va crear el 2001, a iniciativa de l’Ajuntament amb l’objectiu de donar a conèixer l’artesania i com a punt de trobada, intercanvi, exhibició i venda per a professionals i amants de l’artesania i el disseny. El Saló de les Arts et du Feu està ple d’expositors i visitants cada any. Ha evolucionat al llarg dels anys, i s’ha convertit en un dels millors salons regionals fins a la data. Agrupa més de 100 expositors i més de 12.000 visitants.

COOP’ART (EFA219/16) és un projecte desenvolupat per diferents socis catalans i francesos per a fomentar una estratègia compartida d’innovació i desenvolupament sostenible de l’artesania en el marc del programa europeu POCTEFA de cooperació territorial creat per a fomentar el desenvolupament sostenible del territori transfronterer entre aquests tres països, i en el qual es cofinancen econòmicament projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors d’ambdós costats dels Pirineus. Per tant, la participació dels artesans ceramistes a la fira és per impulsar intercanvis transfronterers. 

El projecte ha sigut cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible. 

 

Projecte cofinançat per FEDER.