3 febrer de 2009 a les 20:01

La ceràmica de la Bisbal d’Empordà ha estat present en la Fira Internacional de Turisme FITUR de Madrid

En el projecte Oficis Singulars: la Ceràmica de la Bisbal d’Empordà, hi han participat Ceràmica Artesana La Mufla, Ceràmica Artesanal Puigdemont  SL, Ceràmica Decorativa Sierra, Ceràmica Ferrés (Gres Girona), Cerámicas de la Bisbal Yuma SL, Ceràmiques Aparicio, Ceràmiques Est SL, Ceràmiques Pagric CB, Francesc Figueres i Fills, Indústries Ceràmiques Brancós (Gres Bisbal), Pantaleu, Pou Ceràmica, Rogenca Ceramista, Rulduà Ceràmica, Terrisseria Salomó i Vila-Clara Ceramistes.

La participació de la ceràmica de la Bisbal a FITUR, s’emmarca en la línia estratègia que impulsa la Direcció General de Turisme entorn a l’artesania com un recurs turístic de vital importància, com a símbol d’identitat d’una destinació turística. El projecte Oficis Singulars neix per identificar i impulsar una sèrie d’oficis arrelats a determinades zones de la geografia catalana. Es tracta d’oficis i/o productes únics vinculats a les poblacions d’on són originals. Aquests oficis, a part d’estar íntimament units al territori, incorporen tècniques i procediments únics creant productes inèdits amb identitat pròpia.
 
Segons explica el regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Bisbal, Xavier Dilmé, “la voluntat del govern municipal és continuar treballant enguany aspectes de millora de disseny, així com promocionar per tot on sigui possible un producte tan reconegut com la nostra ceràmica, per demostrar que es pot adaptar a les necessitats que exigeixen els consumidors actualment”. Dilmé afegeix que “la ceràmica de la Bisbal és avui un producte ben viu i hem de fer les accions necessàries per explicar-ho”.

En aquest sentit, la Bisbal d’Empordà és avui un dels centres ceràmics capdavanters de Catalunya i la seva producció ceràmica té unes especificitats que la fan única. De fet, la ceràmica de la Bisbal s’ha convertit en un símbol, ja que forma part del nostre patrimoni cultural des de la baixa Edat Mitjana. Les terres argiloses i al•luvials amb molta càrrega d’alumini i carbonat càlcic que es troben en els seus voltants, han afavorit la pràctica d’aquest ofici des de temps antics.
 
FITUR és la fira amb la major representació d’oferta turística a nivell internacional, amb més de 13.000 empreses expositores de 170 països/regions i la participació de més de 150.000 professionals empresarials i institucionals.