25 febrer de 2010 a les 8:54

La Ceràmica de la Bisbal s’exposa a la Fira Ambiente de Frankfurt

Segons el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “una de les línies d’actuació que tenim oberta és visualitzar que la ceràmica és també un producte actual, de disseny, que té més possibilitats més enllà dels productes clàssics i el sector està fent una feina important a l’hora de posar-se al dia, sense oblidar mai els orígens”. Dilmé afegeix que “des de l’Ajuntament continuarem fent els esforços de promoció necessaris per estar al costat del sector en aquesta tasca de definir la ceràmica de la Bisbal com a producte actual i de qualitat”.

El mestre artesà joier Enric Majoral ha presentat peces que formen part de la col•lecció de joieria que està desenvolupant fruït de l’execució de la segona fase del projecte Oficis Singulars a la Bisbal d’Empordà. En aquest projecte, impulsat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i Artesania Catalunya, hi participen 4 tallers artesans ceramistes de la ciutat. Els artesans col•laboren amb els dissenyadors per a la creació d’una col•lecció de joieria feta a partir de la ceràmica de la Bisbal.

L’exposició de productes de Majoral basats en la ceràmica de la Bisbal s’ha fet a l’espai dedicat a “l’Artesania d’Autor”, on empreses líders a Catalunya en la innovació conceptual i tècnica, aposten per donar autoria al valor artesanal dels seus productes.

Igualment, s’ha exposat una mostra dels productes elaborats amb la primera fase del projecte Oficis Singulars, ‘La Ceràmica de la Bisbal’, iniciat l’any 2008, del qual van sorgir nombrosos objectes utilitaris fruït de la col•laboració de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i la participació en el projecte de 16 empreses artesanes de la Bisbal d’Empordà.  

L’estand d’Artesania Catalunya ha mostrat diferents peces del projecte “Oficis Singulars”. Aquest projecte té com a objectiu desenvolupar i comercialitzar noves línies de productes fruit de la col•laboració d’artesans que treballen en un ofici i tècnica concreta concentrats en nuclis territorials amb dissenyadors amb una mirada renovada. L’exposició de productes fets amb ceràmica de la Bisbal d’Empordà s’ha fet conjuntament amb d’altres creacions, resultat de diferents oficis singulars en altres municipis de Catalunya.