16 novembre de 2018 a les 13:01

La Cobla Bisbal Jove i Los Gazpacho presenten el projecte comú ‘Pasame la sal (De Copblas)’ al Teatre Mundial

|

L’aliança del grup gironí de rumba Los Gazpacho i la Cobla Bisbal Jove va generar un espectacle en comú: ‘Pásame la sal (De Copblas)’. La proposta es presentarà demà, dissabte 17 de novembre, al Teatre Mundial de la Bisbal (20.30 h, 8 euros). I és que, amb aquest projecte, 10 cançons del repertori de Gazpacho incloses al disc publicat l’abril passat (temes propis i versions com ara ‘Lágrimas negras’ i ‘Paraules d’amor’), han adoptat una nova dimensió.

D’una banda, Los Gazpacho és un grup que ha anat elaborant la seva pròpia recepta de la fusió entre rumba, flamenc i rock des del 1999, amb tres discos publicats. Pel que fa a la Cobla Bisbal Jove, creada el 1990 per músics sorgits de l’Escola Municipal de Música i Cobla Conrad Saló, de la Bisbal d’Empordà, va viure un punt d’inflexió amb l’arribada de Xavi Molina com a director, que va coincidir amb el 20è aniversari de la cobla i l’edició del seu aclamat disc XX, o projectes com ara la seva col·laboració amb el grup osonenc de pop La Iaia o la seva participació en la pel·lícula Ocho apellidos catalanes.

La trobada màgica entre Los Gazpacho i la Bisbal Jove va tenir lloc el 2015, quan la cobla va celebrar el seu 25è aniversari amb un concert al Teatre Mundial de la Bisbal, en què va convidar el grup de rumba a tocar junts tres dels seus temes. Demà la Bisbal viurà els resultats d’aquesta peculiar barreja en directe. Per acabar-ho d’adobar, al concert també hi actuarà la Cobla de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló: faran una cançó conjunta amb la Bisbal Jove i Los Gazpacho.