1 març de 2019 a les 10:30

La Diputació de Girona i MICSports garanteixen 4 anys més el torneig a les comarques gironines

|

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va signar ahir, dijous, una declaració d’intencions per garantir que els torneigs MIC – Mediterranean International Cup de futbol base i de bàsquet base continuïn celebrant-se a les comarques gironines durant quatre anys més (conseqüentment a la Bisbal d’Empordà). La declaració es va fer a la Sala de Plens de la Diputació davant David Bellver i Juanjo Rovira, president i director dels torneigs MICFootball i MICBasketball, i alcaldes i regidors de municipis que aquest 2019 acullen els torneigs de futbol (34 seus) i de bàsquet (7 seus) organitzats per MICSports.

Per Setmana Santa, tal com és habitual, el MICFootball arribarà a la 19a edició i el MICBasketball a la 3a. El MICFootball, que l’any passat va batre el rècord amb més de 900 partits jugats i 372 equips participants, de 42 països dels 5 continents, se celebrarà del 16 al 21 d’abril amb nou categories, des de sub12 fins a sub19, en masculí f-7 i f-11; i en sub19, en femení f-11. Després de reunir 112 equips d’11 països al 2018, el MICBasketball, que es disputarà del 18 al 21 d’abril, comptarà amb partits de categories masculines i femenines, repartides entre U14, U16 i U18.

Miquel Noguer va destacar que les comarques gironines han estat des de fa divuit anys l’escenari dels millors partits de futbol base que es poden veure actualment i des d’en fa dos també de bàsquet. «Aquest any tornarem a veure els millors jugadors joves del món, que competiran enfrontant-se a equips de casa nostra a les 34 seus de futbol i 7 de bàsquet repartides per quatre comarques». Seran més de 7.000 futbolistes que vindran des de països d’arreu del món.  Noguer va afegir que «és l’oportunitat per a molts joves jugadors d’enfrontar-se als grans clubs amb ànim competitiu, com es va demostrar l’any passat, en què en categoria juvenil van arribar dos equips de casa nostra i on el Llagostera es va dur finalment el títol de campió després de derrotar a la tanda de penals al Girona». 

Durant l’acte, el president de la Diputació també va destacar que «la grandesa del MIC és aquesta: que jugadors de casa nostra, d’equips gironins i catalans, siguin de la categoria que siguin, poden competir en igualtat de condicions amb els equips de base de futbol i de bàsquet dels millors clubs del món. Jugadors i jugadores que es trobaran amb les grans promeses i podran competir-hi; perquè una de les grans lliçons del MIC és que a cada partit s’ha de competir, i que qualsevol equip pot donar la sorpresa davant dels grans equips del món futbolístic».

Segons Noguer, la Diputació de Girona sempre ha fet costat a l’organització del MIC donant suport als municipis que acolliran partits: «Ho fa per la seva aposta envers l’esport de formació, però també per la capacitat que té un torneig com el MIC de portar el nom de la Costa Brava arreu del món». El MIC genera sobre el territori un impacte econòmic superior als 11,5 milions d’euros, «però l’impacte mediàtic i promocional és impagable, ja que s’hi congreguen 483 equips de més de quaranta nacionalitats. El bon tracte rebut pels clubs participants és la millor manera que gent d’arreu del món se senti atreta per conèixer els valors de la Costa Brava». Aquest 2019, l’aportació econòmica de la Diputació serà de 75.000 euros, com ja passava fa un any, i a partir del 2020, arran del nou acord per quatre anys més, s’incrementarà en 90.000 euros anuals.

David Bellver, president dels dos torneigs MIC, va explicar que «sempre diem que el MIC és un torneig diferent, tenim equips molt importants i també de modestos que venen ben preparats. Mentre el creixement de quantitat vagi lligat al de qualitat no ens fa por. Transmetem el fair play, la nostra filosofia és que a la vida s’ha de voler guanyar cada dia, però no a qualsevol preu; la gent ve aquí a gaudir d’una festa de futbol i de bàsquet de base, a compartir il·lusions i experiències». Bellver va agraïr «especialment a la Diputació, els ajuntaments, patrocinadors i la resta d’institucions que s’involucren en aquest projecte i els prop de 400 col·laboradors i voluntaris» i va animar a «contagiar la passió per l’esport base als gironins per seguir omplint les instal·lacions».