11 novembre de 2020 a les 9:47

La Federació del Comerç de la Bisbal organitza una sessió informativa al consistori sobre les restriccions d’activitat de perruqueries i estètiques

Dilluns passat la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà va organitzar una sessió informativa a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà per informar sobre les restriccions i limitacions d’activitat de les perruqueries i estètiques arran de les mesures per evitar el contagi de COVID-19. Van assistir-hi una vintena de professionals del sector i va anar a càrrec l’advocada Cati Vilà. L’alcalde Enric Marquès també hi va ser present i va informar de les sancions que podia comportar l’incompliment de la normativa.

La normativa estableix que les empreses no poden oferir serveis que impliquin contacte personal proper. Així doncs, ni perruqueries ni estètiques poden fer el servei de depilació de celles, de bigoti, manicures, pedicures, massatges, neteges de cutis, etc. Les estètiques poden obrir els seus centres per fer sessions de bronzejat, assessorament d’imatge, venta de producte, o altres que no comportin contacte. També es poden aplicar sessions de quiromassatge si és disposa del títol de quiromassatgista i s’està donat d’alta per aquest epígraf d’IAE. Es va debatre que cal valorar si econòmicament és rendible tenir els centres oberts i, alhora, si és compatible amb les ajudes sol·licitades.

D’altra banda, les perruqueries estan obertes, però únicament per a la higiene de cabells: no es poden fer barbes perquè no són cabells. En aquest sentit, la Federació Catalana de Perruqueria i Bellesa contempla que com a higiene de cabell s’inclouria el tint, per exemple. Però d’acord amb el criteri de l’advocada Cati Vilà, la interpretació d’aquest concepte és dubtós: una interpretació estricte del terme implicaria únicament el rentat, pentinat i assecat dels cabells. Segons va explicar, però, no va aconseguir que la Generalitat de Catalunya aclarís el marge de les restriccions, malgrat la consulta efectuada.