4 juliol de 2019 a les 17:05

La Festa Major de la Bisbal a vista d’ocell: el cartell guanyador de Martina Mateu

||

Com cada any, l’alumnat de 2n de Batxillerat de la modalitat d’Arts va participar en el concurs -organitzat i finançat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’INS La Bisbal- per presentar les seves propostes per a la Festa Major d’enguany. El veredicte es va conèixer el dia que la comunitat estudiantil recollia les notes: el 23 de juny. La Festa Major 2019 de la Bisbal d’Empordà ja té cartell guanyador i l’autora és la Martina Mateu.

Marta Alsina, professora responsable de l’activitat, va destacar que l’originalitat del cartell recau en «el plantejament a l’hora de conceptualitzar la idea central». I és que la proposta de Martina Mateu plasma diverses imatges molt representatives de la Festa Major bisbalenca des d’un punt de vista poc usual: el de la perspectiva d’un ocell, a mode de planta dièdrica.

El segon guardó va obtenir-lo Marina Morales amb un treball artesanal desenvolupat mitjançant la tècnica de retall de paper acolorit amb aquarel·la.  «De manera molt subtil l’autora evoca moments significatius de la Festa Major bisbalenca, com el Correfoc o la gent gaudint de l’alegria de viure l’esdeveniment», va argumentar Alsina.

El primer premi estava dotat de 150 euros, i el segon, de 75. L’import dels guardons no s’entregava en metàl·lic: les alumnes guanyadores podran bescanviar-ho per material informàtic o de creació d’arts plàstiques a dues botigues bisbalenques. A més a més les guanyadores d’enguany també obtenien 4 entrades per l’espectacle de pagament de dissabte de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal.