13 agost de 2020 a les 19:07

La Festa Major de la Bisbal aposta per la sostenibilitat i utilitzarà 10.000 gots compostables per les begudes

L’excepcional Festa Major de la Bisbal d’Empordà d’enguany, fortament marcada per totes les limitacions derivades de l’actual situació sanitària, fa una aposta decidida per la sostenibilitat ambiental. Atesa la impossibilitat de recórrer al sistema tradicional de gots reutilitzables que es podien tornar degut a les mesures de prevenció de la COVID-19, des de l’Ajuntament s’ha impulsat la utilització de gots compostables a tots els actes de la Festa Major d’enguany.

Els gots que s’utilitzaran estan fets de polímer biodegradable procedent de recursos vegetals: el PLA, un material molt versàtil que s’aconsegueix de recursos 100% naturals i renovables com el blat, la remolatxa o el blat de moro. El PLA té moltes característiques equivalents, o inclús millors que el plàstic derivat del petroli: aparentment són molt semblants.

Amb aquesta mesura es pretén evitar la proliferació de gots de plàstic i, de manera particular, els gots d’un sol ús. Així doncs, aquesta edició excepcional de la festivitat bisbalenca combinarà la lluita per pal·liar els efectes de la Covid-19 amb la sostenibilitat ambiental.