12 agost de 2018 a les 17:43

La Festa Major de la Bisbal més sardanista

Les sardanes i les havaneres sempre tenen un pes notori a la Festa Major de la Bisbal. De fet, ja fa dies que s’escalfen motors amb audicions de sardanes a la fresca als jardins de Torre Maria. Els Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca i l’Ajuntament van acordar impulsar les audicions d’estiu nocturnes —tal com es fa a d’altres poblacions— i s’han portat a terme els darrers dilluns als jardins de Torre Maria: el 30 de juliol i el 6 d’agost, amb les cobles Els Rossinyolets i La Principal de Banyoles.

Així, el 15 d’agost i en el marc de la Festa Major, culminarà aquest cicle d’audicions amb la doble actuació –amb entrada gratuïta i accés limitat–de La Principal del Llobregat, sota la direcció del mestre Marcel Sabaté: serà un concert de cobla a les 18.30 h i una audició de sardanes a les 22.30 h. «Feia molts anys i que a la Bisbal no es podien ballar sardanes en audició nocturna i per la Festa Major: hi havia un buit important», ha explicat Josep Pareta, president dels Amics de la Sardanade la Bisbal i Comarca. «La nostra entitat i el consistori hem establert una bona dinàmica de treball i col·laboració, de la qual de moment estem molt satisfets», ha afegit.

El dia 16 d’agost hi haurà la programació habitual dels darrers anys, amb sardanes a partir de les 18 h, a la plaça Trinitat Sais, de la màde la Cobla de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló i de la Bisbal Jove. El divendres 17 d’agost també seguirà en la línia i es faràuna audició de sardanes amb la Bisbal Jove, a partir de les 18.30 h al carrer Mesures, a les voltes d’en Galí. 

Serà el darrer dia de la Festa Major —i ja es va convertint en un clàssic— que La Principal de la Bisbal oferirà el concert Serenata.cat, a la plaça Major, en el marc incomparable de les escales de l’església, a la plaça Major, entorn privilegiat per a un espectacle selecte. A la mateixa nit hi hauràconcert d’havaneres al parc infantil 8 de Març, al camp dels Capellans,amb els grups Peix Fregit i Arjau (aquests darrers substitueixen Port Bo, que enguany no estaven disponibles).