6 setembre de 2020 a les 20:22

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal tanca la 25a edició amb èxit de públic i la satisfacció d’haver-se fet malgrat la Covid-19

||||||||

Abans de començar l’esdeveniment ja no quedaven places lliures en cap de les prop de 30 propostes que s’han dut a terme, en una edició «de mínims» i marcada per la pandèmia. Una resposta de públic que ha satisfet l’organització, que va reivindicar el paper de la Cultura i en va destacar el «seguiment massiu» que ha tingut la fira a través de l’streaming: més de 10.000 persones van seguir l’esdeveniment en línia o per televisió. Tot i això, els dos darrers actes d’aquest diumenge es van reubicar al Pavelló Firal per l’amenaça de pluja i es va haver de suspendre una funció programada.

Una trentena de representacions es van repartir fet a un total de set espais del municipi i van servir per «reivindicar la Cultura». Si bé la XXV Fira de Circ al Carrer  de la Bisbal d’Empordà fira s’hauria hagut de fer a mitjans de juliol en un format molt més concorregut, la pandèmia ja va obligar a posposar-la i a repensar-la. L’organització sempre ha destacat que el més important era «no deixar l’any en blanc». I és que aquest 2020 era un dels aniversaris assenyalats de la fira, ja que l’esdeveniment celebra el seu quart de segle.

«La veritat és que no podem fer res més que agrair a la gent i a l’Ajuntament per haver tirat endavant una fira diferent, però que ens deixa molt contents», va remarcar l’organització. Tot plegat, amb un èxit de públic previsible: els espectacles van quedat limitats al voltant de les 120 places. Malgrat l’entitat organitzadora havia mantingut la gratuïtat dels actes, sí que es demanava una col·laboració voluntària als assistents. En aquest sentit, van explicar que el fet de no haver de pagar va fer que algunes persones no assistissin a l’acte, però es va poder suplir amb d’altres que no tenien localitat i que s’havien acostat als espectacles esperant si quedaven places lliures. Al final, l’ocupació presencial ha estat al voltant del 95% en totes les funcions.

Valoració positiva de fer-ho per streaming
On l’organització es mostra més sorpresa, però, ha estat en el seguiment «massiu» que ha tingut l’esdeveniment a les xarxes. De fet, només en la jornada de dissabte a la tarda més de 10.000 dispositius es van connectar per seguir l’streaming: una xifra que supera les expectatives de l’organització. Van mostrar-se molt satisfets amb aquestes dades i van posar en valor el fet d’haver ofert aquesta possibilitat, tenint en compte que molta gent no podria assistir als actes. «Evidentment no és el mateix que veure-ho en directe, però és la millor solució que vam trobar», van remarcar.

Els artistes, agraïts
L’organització també va voler destacar l’agraïment dels artistes un cop actuaven. I és que bona part d’ells portaven sis mesos sense poder-ho fer. «Ens emocionem quan ens ho agraeixen, sobretot per ells perquè puguin fer la seva feina i per poder reivindicar la Cultura», van argumentar. Un altre motiu de satisfacció va ser la resposta del poble amb la fira. «Tots els aparadors de les botigues estaven decorats amb la temàtica de circ i la gent ha estat al nostre costat. N’estem molt satisfets», van concloure.

*Fotos: Pere Mercader