17 maig de 2019 a les 10:40

La Fira del Clown de Vilanova de la Muga ret homenatge a la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal

Foto: Jordi Geli

El proper 25 de maig, en el marc de la vuitena edició de la Fira del Clown de Vilanova de la Muga, la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal rebrà el guardó Pallasso de l’Any 2019. Serà en reconeixement a la trajectòria de l’entitat i del festival de circ bisbalenc, que enguany celebra la seva 24a edició. Tindrà lloc a les 17 h, a la plaça Major del municipi empordanès.

«Ens fa molta il·lusió i és un reconeixement a la feina i a l’esforç dut a terme durant tots aquests anys», ha declarat Eva Gasull, portaveu de l’organització de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, que s’ha mostrat d’allò més satisfeta. «Sobretot, però, és un gran reconeixement al món del circ i a les arts escèniques de carrer», ha afegit Gasull.

El Pallasso de l’Any és un guardó que premia iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquin per la seva importància, trajectòria o repercussió en el món del pallasso i/o en la Fira del Clown de Vilanova de la Muga. Anteriorment han estat guardonats amb aquest premi el pallasso Claret Papiol (2012), la pallassa Pepa Plana (2013), a títol pòstum Joan Montanyes ‘Monti’ (2014), l’ONG Pallassos Sense Fronteres (2015), la companyia Pallassos d’hospital, Pallapupas (2016), la companyia de Pallassos d’hospital XaropClown (2017) i el pallasso Jordi Pesarrodona (2018).

A més a més, la Fira del Clown de Vilanova de la Muga també ha programat una quinzena d’activitats per a públic familiar amb noms com Pere Hosta, Globó, Cia Pau Palaus, La Bella Tour o Circo Los. Al llarg de la jornada també oferirà tallers, tots ells relacionats amb el món dels pallassos i les arts circenses. El festival de Vilanova de la Muga està organitzat per l’Ajuntament de Peralada i compta amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultural de la Generalitat de Catalunya i, a més d’anar adreçat a tots els públics, també va dirigit a professionals del món del circ.