4 abril de 2018 a les 12:15

La fira del llibre Indilletres de la Bisbal ja té logotip

Representa una persona llegint: el cos està fet amb dues lletres del signari ibèric nord-oriental, que correspon a Ullastret. Són la lletra I i la L d’Indilletres, la primera fira de llibres empordanesa que es farà a la Bisbal el juny vinent. Hom també pot observar que el lector representat al logotip portà un grapat de folis a la mà: vol fer referència a editorials que tenen molta cura dels llibres. El color blau pretén evocar al blauet de l’Empordà.

El logotip ha estat obra de Gonzalo Peña. Nascut al Perú, en Gonzalo viu a Catalunya des del 2002. Va estudiar a la Pontificia Universidad Católica de Lima i actualment treballa com a dissenyador i creatiu a l’empresa DVIS.

Fa uns mesos que un grup de veïns de la Bisbal d’Empordà, amb el suport de l’Ajuntament, treballa en l’organització de la que serà la primera fira de llibres empordanesa. Batejada com a Indilletres, la fira neix amb la idea de promoure la lectura i donar visibilitat a les editorials catalanes independents i als autors, d’aquí i de fora, que editen. També hi participaran les llibreries de la Bisbal que ho desitgin. 

Indilletres es crea amb la voluntat de tenir continuïtat i enguany se celebrarà els dies 2 i 3 de juny a la plaça del Castell de la Bisbal. Durant tot el cap de setmana s’organitzaran taules rodones, conferències, debats, presentacions de llibres i concerts. A més a més, es farà un incís especial al al 1r Premi Empordà Novel·la, que s’haurà fet públic per Sant Jordi. 

La fira del llibre de la Bisbal Empordà dedicarà cada any un espai a una de les nombroses cultures estrangeres que hi ha representades al país: el primer any la cultura convidada serà la magribina. A més, Indilletres també dedicarà un espai d’especial atenció a la cultura popular, sovint absent de premis i reconeixements. I és que la iniciativa vol fer-se ressò de l’empenta que la cultura popular ha suposat tant per al país com per a la ciutat.

Els interessats a participar en la primera edició de la fira Indilletres poden omplir aquest formulari (el termini d’inscripció finalitza el 6 d’abril). Per a més informació cal adreçar-se a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà a través del correu indilletres@gmail.com.