28 abril de 2022 a les 10:13

La Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig a la Bisbal arriba amb més d’un centenar de parades i moltes activitats

|

Aquest proper diumenge la Bisbal d’Empordà celebra la XXXI Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig, que es desenvoluparà als diferents eixos comercials del municipi. A la fira hi participen una gran part de comerciants de la població situats al nucli antic i també de marxants eventuals que configuren la botiga al carrer i el mercat. En total hi haurà més d’un centenar de parades oferint una gran varietat d’oferta en la botiga i mercat al carrer.

Paral·lelament al mercat, s’han anat creant espais temàtics que es distribueixen arreu de la ciutat. Així, hi haurà la 9a edició de l’Espai Fireta, en el qual la mainada tindrà un punt de venda d’objectes infantils de segona mà o treballs manuals. Hi haurà, com ja va essent habitual, l’Espai d’Art al vestíbul del Teatre Mundial i a la placeta Mestre Joan Ferrerós, amb la seva 11a edició. Per acabar-ho d’adobar, també hi haurà la 6a Mostra de Playmobil, que tornarà a incloure una exposició de diorames temàtics, concurs de diorames infantils (cal fer inscpició prèvia al 619466418 pe participar-hi) i parades de venda de Playmobil a la plaça del Castell i al mateix Castell Palau: enguany arrencarà el dia abans, dissabte 30 d’abril i també inclourà una campanya de la Federació del Comerç de la Bisbal per trobar playmobils amagats entre els diorames instal·lats als comerços locals.

També destaca la Fira de Brocanters, Col·leccionisme i Joguines de l’1 de maig: un espai on comprar tot tipus d’objectes de brocanteria i de col·leccionisme que s’ubicarà a la zona del Passeig Marimon Asprer, que es portarà a terme durant el matí de diumenge. En aquest aspecte serà un cap de setmana d’allò més complet, ja que això s’hi suma el Mercat Antic Brocant que es fa cada darrer matí de dissabte de cada mes també al Passeig Marimon Asprer, acollint una vintena de parades de brocanters i antiquaris d’arreu del país.

A més a més, cal fer esment de més d’activitats paral·leles programades, que permeten passar un dia sencer en família a la Bisbal, amb activitats i espais per a totes les edats. Així, a la plaça Germans Sitjar hi haurà una zona de jocs gegants tradicionals, destinats al gaudi de tota la família. Al passeig Marimon Asprer hi haurà l’Espai d’atraccions infantils: per gaudir de l’aventura, l’emoció i la diversió.

Serà a la plaça Benet Mercader quan, a partir de les 18h, hi haurà una audició de sardanes amb La Principal de Banyoles, organitzada pels Amics de la Sardana. I, a l’avinguda les Voltes, s’hi podrà trobar una exhibició i taller de puntaires. S‘ofereixen també dos visites guiades a l’edifici de l’Ajuntament Vell, amb una breu descripció històrica i una visita a l’interior de les instal·lacions municipals. La Federació del Comerç, atesa la importància pel sector comercial de la població d’aquesta fira, també és coorganitzadora d’activitats per a tota la família. Així, es destaca la campanya ‘Flors per a les mares’ on es podran bescanviar tiquets de compra dels comerços associats per flors per tal de celebrar el dia de la mare. També a la plaça Major, hi haurà un taller de torn de ceràmica per a grans i petits. L’acció més visual, i que va tenir molt d’èxit l’any passat, són les catifes de flors, una exposició i la creació d’obres d’art efímeres amb flors i material reciclat al carrer Valls d’en Colomer.

Per trobar els orígens de la Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig, cal remuntar-se a l’any 1991. La Fira sorgeix fruit de la reinvenció de la tradicional Fira Cinquagesma. Aquesta es va iniciar l’any 1448 gràcies a un privilegi atorgat per la reina Maria, muller d’Alfons IV el Magnànim. I avui en dia, no cal dir que és una fira d’allò més multisectorial en la qual hi intervenen sectors econòmics de tot tipus.