12 maig de 2016 a les 12:32

La Fira Mercat al carrer de l’1 de maig a la Bisbal d’Empordà tanca la seva XXVI edició

El passat diumenge, I de maig,  la Bisbal va celebrar la XXVI edició de la Fira Mercat al carrer de l’1 de maig, en què es calcula que més de 8000 persones visitessin la Bisbal durant el desenvolupament de la fira.

Val a dir, però, que l’afluència de visitants als carrers de la Bisbal durant aquest dia ha resultat ostensiblement inferior respecte l’edició anterior. El fet es deu, en bona part, a que la Fira se celebrés un diumenge, data en la qual requeia l’1 de maig, i que el temps no acompanyés per culpa de la forta tramuntana.

L’Ajuntament ha encarregat per aquesta edició d’enguany, un estudi d’impacte econòmic de la fira-mercat realitzat en base a enquestes a visitants. A l’espera de l’estudi final, els primers resultats que s’han obtingut es desprèn que la fira té una bona ratio d’activitat amb un impacte econòmic per cada euro municipal invertit de 19,96.

L’estudi també analitza les dades del perfil del públic assistent, i conclou que el 49% dels visitants són de la mateixa població, el 47% de l’entorn directe (província de Girona) i el 4% foranes. Una de les dades més positives és que el 83% dels assistents són repetidors i coneixedors de la fira-mercat any rere any. Pel que fa la motivació d’assistència a la fira bàsicament és per fer-hi activitat social i per l’ambient a la Bisbal.

En aquest sentit, tot i que més baixa que en d’altres edicions, s’ha mantingut una elevada participació a la fira amb més de 100 botiguers i 65 marxants del mercat i eventuals que van omplir els principals eixos comercials de la ciutat des del Nucli Antic com també el Passeig Marimon Asprer.

 L’Espai de Jocs, l’Espai Fireta, L’Espai d’Art, la Mostra de Playmobil i la 8a Fira de Vehicles d’Ocasió completaven els espais d’exposició d’aquest 1 de maig a la Bisbal d’Empordà. Igualment, es van incorporar diferents activitats paral·leles per atraure el públic familiar a la fira-mercat.