30 abril de 2015 a les 10:27

La Fira Mercat al carrer de l’1 de Maig de la Bisbal d’Empordà celebra aquest divendres la seva XXV edició

Centenars d’expositors de les diferents mostres es distribuiran en els diferents eixos comercials de la ciutat.

Aquest divendres la Bisbal d’Empordà celebrarà la XXV Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig, que es desenvoluparà als diferents eixos comercials de la ciutat. A la fira hi participen la major part de botiguers de la població i també una gran quantitat de marxants del mercat setmanal (que enguany coincideix en ser divendres) i altres marxants eventuals que configuren la botiga al carrer i el mercat. En conjunt hi haurà més de 200 parades oferint una gran varietat d’oferta.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, ha destacat “la importància que ha adquirit aquesta fira i totes les seves activitats paral·leles, que permeten passar un dia sencer en família a la Bisbal, amb activitats in espais per a totes les edats, i ens hem de congratular de la bona salut amb que arriba als seus primers 25 anys”. Dilmé considera que les novetats d’enguany “van dirigides en aquest sentit, a més encara més multisectorial l’esdeveniment i a augmentar l’oferta destinada a la mainada”.

Paral·lelament al mercat, la organització de la fira ha anat creant espais temàtics que es distribueixen arreu de la ciutat. Cal destacar especialment la 7ena edició de la fira de Vehicles d’Ocasió ubicada al pavelló firal amb 4 concessionaris de la població i la 7ena Mostra de Ceràmica als jardins de Torre Maria, on hi participen 14 empreses ceramistes, i l’Associació d’empresaris i artesans ceramistes hi organitza diferents activitats i tallers de ceràmica.

Com a novetats d’aquest primer quart de segle de la Fira Mercat al Carrer, hi haurà una exhibició de falconeria a la plaça del Castell i una col·lecció de jocs gegants i tradicionals a la plaça Germans Sitjar.

Igualment, hi ha altres espais d’exposició i venda temàtics com l’Espai d’Art al vestíbul del Mundial i la placeta del mestre Joan Ferrerós amb la seva 6ena edició i la 5a edició de l’Espai Fireta, on els més petits poden vendre objectes infantils de segona mà o treballs manuals, que aquest any canvia de lloc i es situarà al carrer Pella i Forgas i al carrer de les Mesures, on hi haurà més de 50 parades.

Així mateix, i aprofitant la festivitat del dia, diferents entitats culturals organitzen durant tot el dia l’exhibició i taller de puntaires o l’audició de sardanes a les 18 h a la plaça Benet Mercader.