27 abril de 2010 a les 14:55

La Fira Mercat al Carrer de la Bisbal d’Empordà arriba a la vintena edició

La major part dels comerciants de la Bisbal participen a la Fira Mercat al Carrer amb botiga al carrer i també hi haurà els marxants del mercat setmanal. Al nucli antic, centre comercial de la Bisbal, a més, s’hi han previst durant el dia jocs infantils davant de l’Ajuntament, la visita al Castell Palau –amb l’audiovisual i l’exposició ‘La Bisbal 1810’-, la trobada de puntaires sota les Voltes i sardanes a la plaça Benet Mercader.

Com a novetat, a la llera del riu Daró, entre el pont Nou i el pont Vell, s’ha organitzat la sortida de globus aerostàtics al matí, vols captius en globus
aerostàtics a la tarda i la passejada en ponis, tot el dia. Aquestes activitats es faran si les condicions meteorològiques i l’estat de la llera ho permeten.

Una altra novetat que s’incorpora en aquesta edició és un petit espai temàtic, l’Espai d’Art, destinat a la pintura i l’escultura, entre el pont Nou i el carrer Agustí Font.

Segons el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “aquestes novetats són prova de la voluntat d’anar innovant per no quedar estancats. És la fira que atrau més visitants a la nostra ciutat i cal sempre tenir alguna cosa nova a punt. També és molt important fer veure a la gent que ens visita d’altres municipis  que l’oferta comercial i artesanal de la Bisbal té prou atractiu com per merèixer més d’una visita a l’any”. Dilmé afegeix també que les obres de condicionament al passeig Marimon Asprer i al carrer Agustí Font “ens han permès millorar l’entorn de la nostra oferta i incloure aquest carrer en el circuit firal”.
 
Seguint amb línia encetada l’any passat, s’organitza la 2a Mostra de Ceràmica de la Bisbal amb la presència dels productors locals, als jardins de Torre Maria. Es faran demostracions participatives d’elaboració de ceràmica amb torn. A l’interior de Torre Maria, s’hi ubicarà un espai d’informació del projecte del Pla de Barris de la Bisbal d’Empordà.

Igualment, se celebrarà la 2a Fira de Vehicles d’Ocasió al Pavelló Firal, amb els concessionaris d’automòbils i tallers mecànics del municipi, on es podrà trobar una àmplia oferta de vehicles de diferents marques, revisats i garantits.

Al Passeig, s’hi ubicaran la major part de marxants eventuals que oferiran tot
tipus de productes, bàsicament alimentació i complements de la llar i la persona. A la part final del Passeig, s’hi situaran diferents atraccions infantils.

La Fira Mercat al Carrer de l’1 de Maig té els seus orígens l’any 1991, fruit de la
reinvenció de la tradicional Fira de Cinquagesma, iniciada l’any 1448 gràcies a un privilegi atorgat per la reina Maria, muller d’Alfons IV el Magnànim. Ara és una fira on intervenen els diversos sectors econòmics de la ciutat i un gran nombre de marxants amb productes de tot tipus.