13 març de 2019 a les 19:32

La Fiscalia es querella contra l’alcalde de la Bisbal per donar suport a l’1-O

Foto: Anna Pascual|

La Fiscalia ha decidit presentar una querella contra l’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, i demana al Jutjat d’Instrucció de la Bisbal que l’investigui per presumptes delictes de desobediència i prevaricació per donar suport a l’1-O. L’alcalde ha conegut aquest dimecres la decisió de l’acusació pública, just unes hores després que la fiscalia hagi arxivat les causes obertes contra d’altres batlles de les comarques gironines.

«Estic sorprès per la decisió perquè la línia general era l’arxivament», ha explicat Sais, afegint que està «tranquil». L’alcalde bisbalenc ha explicat que està a l’espera de poder accedir a la documentació que presenti la fiscalia per les acusacions que atribueixen: «Quan sigui citat em defensaré amb la seguretat de no haver comès cap dels delictes dels quals m’acusen», ha afirmat.

Ara, el jutjat instructor haurà de decidir si obre diligències prèvies i cita l’alcalde com a investigat o no: «No puc ser gaire optimista tenint en compte l’espiral incomprensible al qual s’ha entrat», ha argument explicant que el seu cas l’ha portat el mateix que l’alcalde d’Olot, han presentat el mateix escrit i un ha quedat arxivat i l’altre, no. «Costen d’entendre els arguments que està utilitzant el ministeri fiscal i la justícia en tot aquest procés: haurem d’esperar a veure què passa en els propers dies», ha sentenciat. En el cas dels alcaldes de Santa Coloma, Olot i Palafrugell, la fiscalia ha decidit arxivar les causes que hi havia obertes. A tots tres se’ls investigava per delictes de desobediència, prevaricació i malversació per haver donat suport al referèndum. 

Dijous s’ha convocat una concentració de suport a l’alcalde Lluís Sais, sota el lema Si jutgen a l’alcalde, ens jutgen a tots! No estàs sol! Serà a les 20 h, davant de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.