22 juny de 2018 a les 14:16

La Flama del Canigó arriba a la Bisbal i encén la foguera de la Revetlla de Sant Joan

||

Any rere any, la matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de persones voluntàries i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. 

19 hores de ruta, 4 hores de dormides, 50 km corrents i 105km en bicicleta. Això és que fan any rere any les persones voluntàries que baixen la Flama del Canigó fins a la Bisbal d’Empordà. Aquest dissabte, 23 de juny, no serà cap excepció i hi haurà 8 persones voluntàries: Magí Ganigué, Gerard Carrasco, Josep Maria Font, Carles Agustí, Pere Costa, Teresa Arús i Marc Maspoch.

Es preveu que aquest any la Flama del Canigó arribi a les 20h45 la rotonda de la Bisbal, entrin corrent per l’Aigüeta fins al capdamunt del passeig Marimon Asprer. Llavors baixaran pel passeig, on els esperaran els Dracs, els Geganters i els Voltors amb tot el seu arsenal de bestiari. Se’ls donarà la benvinguda, s’explicarà la fita, es llegirà un manifest i, tot seguit, es farà un ball conjunt. Es demana que la gent rebi les persones voluntàries amb vestimenta groga.

L’acte serà el tret de sortida per a la Revetlla de Sant Joan que han organitzat Els Dracs de la Bisbal a l’antic camp de futbol. Inclou espectacle pirotècnic, el ja esmentat ball del bestiari, i sopar popular amb concert de COI Montgrons i música enllaunada a càrrec de membres de Khrosser & Danger. Es pot consultar tota la informació a l’agenda cultural del web del consistori.