22 juny de 2017 a les 11:42

La Flama del Canigó arriba a la Bisbal i encén la foguera de la Revetlla de Sant Joan

||||||

Any rere any, la matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. 

19 hores de ruta, 4 hores de dormides, 50 km corrents i 105km en bicicleta. Això és que fan any rere any els voluntaris que baixen la Flama del Canigó fins a la Bisbal d’Empordà. Aquest divendres, 23 de juny, no serà cap excepció. Es preveu que aquest any la Flama del Canigó arribi a les 20h45 la rotonda de la Bisbal, entrin corrent per l’Aigüeta fins al capdamunt del passeig Marimon Asprer. Llavors baixaran pel passeig, on els esperaran els Dracs, els Geganters i els Voltors amb tot el seu arsenal de bestiari. Se’ls donarà la benvinguda, s’explicarà la fita, es llegirà un manifest i, tot seguit,  es farà un ball conjunt.

L’acte serà el tret de sortida per a la Revetlla de Sant Joan que han organitzat Els Dracs de la Bisbal a l’antic camp de futbol. Inclou espectacle pirotècnic, el ja esmentat ball del bestiari, i sopar popular amb COI Montgrons i música enllaunada a càrrec de membres de l’entitat. Es pot consultar tota la informació a l’agenda cultural del web del consistori.