23 juny de 2021 a les 10:17

La Flama del Canigó arriba avui a la Bisbal i encendrà el Castell de Focs de la Revetlla de Sant Joan

|

Any rere any, la matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. 

Enguany la Flama arribarà a la Bisbal a les 17.45 h, a la rotonda d’entrada del municipi venint des de Corçà, des d’on es podrà acompanyar fins l’Ajuntament. A les 18 h es farà la rebuda institucional al consistori i la lectura del manifest i es repartirà la flama per encendre espelmes a finestres i balcons de la Bisbal d’Empordà. Serà a les 21 h quan arrencarà la Marxa de torxes a l’Ajuntament fins arribar a l’aparcament del passeig Marimon Asprer on s’encedrà la foguera de la Revetlla de Sant Joan orrganitzada per Els Dracs.

L’encesa anirà acompanyada de tamborinada. A les 21.30 h començarà el sopar popular. El menú adult és de 15 euros i l’infantil, de 10. Es poden adquirir tiquets a Loteria Viñolas (carrer Ample, 16). Hi haurà música de revetlla a partir de les 23 h, un espectacle pirotècnic, ball del Drac i tambors i un concert amb Els Petardos (grup format per Salvador Escribà de la Salseta del Poble Sec i Albert Such de COI Els Montgrons).

D’altra banda, cal tenir present en tot moment les recomanacions per a la celebració de la Revetlla de Sant Joan 2021, d’acord a la normativa d’emergència sanitària per la COVID-19: es poden consultar a través d’aquest enllaç.