22 juny de 2022 a les 14:04

La Flama del Canigó arriba dijous a la Bisbal i encendrà la foguera de la revetlla de Sant Joan

|

Any rere any, la matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. 

Enguany la Flama arribarà a la Bisbal a les 20 h, a la plaça del Castell, a davant de l’Ajuntament.  Allà es farà lectura del manifest i es repartirà la flama per encendre espelmes a finestres i balcons de la Bisbal d’Empordà. Serà a les 20.45 h quan arrencarà la Marxa de torxes a l’Ajuntament fins arribar al passeig Marimon Asprer on, a l’aparcament de l’antic camp de futbol, s’encendrà la foguera de la Revetlla de Sant Joan organitzada per Els Dracs.

L’encesa anirà acompanyada d’una tamborinada a càrrec dels Dracs Xiquis. A les 21.30 h començarà el sopar popular. El menú adult és de 17 euros (inclou pa amb tomata i embotit, graellada de carns a la brasa, coca de Sant Joan, vi, aigua i cava); i l’infantil, de 10 euros. Es poden adquirir tiquets a Loteria Viñolas (carrer Ample, 16) i cal que tothom es porti plat, got i coberts. La novetat: es fan taules per grups i quan es compri el tiquet cal tenir un nom de referència. Hi haurà música de revetlla a partir de les 23 h, un espectacle pirotècnic, ball del Drac i tambors de gala.

D’altra banda, cal tenir present en tot moment les recomanacions per a la celebració de la revetlla de Sant Joan, d’acord al ban municipal emès per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i les recomanacions de la Generalitat de Catalunya. Es poden consultar a través d’aquest enllaç.