22 juny de 2016 a les 13:41

La Flama del Canigó camí de la Bisbal

||

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el 22 i el 23 de juny.

S’inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el país. 

Cada 22 de juny, un grup d’excursionistes del Cercle de Joves de Perpinyà agafa el foc que des de 1965 resta encès a la cuina del Museu de la Casa Pairal, al Castellet de Perpinyà, i pugen al cim del Canigó, de 2.784 metres, on encenen una nova foguera, després de la lectura d’un manifest. A trenc d’alba del 23 de juny, inicien el descens amb la Flama renovada.

Moltes altres persones es reuneixen al cim per agafar la flama i iniciar així el recorregut cap a diferents punts dels Països Catalans fent relleus a peu, en bicicleta, en cotxe  per fer possible que la Flama s’escampi per pobles i ciutats i arribi a temps d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.

Està previst que la Flama del Canigó arribi a la Bisbal aquest vespre (20.45h a l’entrada de la Bisbal i a les 21.00h al Passeig Marimon Asprer), a punt per encedre la foguera de Sant Joan, l’acompanyaran el repics dels tambors xiquis.

Per celebrar la revetlla els Dracs organitzen un sopar popular(21.30h), espectacle amb pirotècnia, ball amb COI Els Montgrons i música a l’aparcament del Passeig.